jonowaty Opublikowano 23 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2013 mam płytę główną AM3 ale nie ma ona aktualnie zapięcia, tej plastikowej ramki do zapięcia boxowego coolera... czy mogę położyć płytę główną na biurku na płasko, posmarować pastą procesor, przyłożyć cooler i będzie to się chłodziło dobrze ? bo jak by nie patrzeć, styk proca z płytą będzie, tylko docisk taki, jaka masa coolera... będzie to chciało chodzić i się nie przegrzewać przez jakiś czas ? http://www53.zippyshare.com/v/17798618/file.html <-- taka sytuacja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 23 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2013 Przy boxowym radiatorze to może nie zdać egzaminu , te są dosyć lekkie .Co innego jak byś miał lepsze ( i cięższe ) chłodzenie do procka , wtedy faktycznie masa zrobi swoje i docisk chłodzenia będzie lepszy .Swego czasu sprawdzałem to na swoim Karakorum , po obróceniu kompa bokiem temperatury na procku znacznie spadły . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 23 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2013 Zależy jaki tam ma być procesor, z Athlonem x2 nie będzie większego problemu, z x4, x6 będzie gorzej. Jest też ryzyko, że radiator się zsunie. Na zimno pasta będzie "sklejać" cpu z radiatorem, po rozgrzaniu poślizg może być jak na oleju ;) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonowaty Opublikowano 23 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2013 tak wam powiem.. że to phenom II X4 955 jest :P ale to nic... poszukam sobie ramki na dniach i coś zmontuję :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...