Xafu Opublikowano 26 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2013 Witam. Podłączałem wentylator intelowski do płyty do gniazda wentylatora cpu przy włączonym kompie. Prawdopodobnie źle trafiłem i dotknąłem pinów na płycie wtyczką przesuniętą o jedno oczko w prawo (ground z wentylatora w 12V płyty, 12V wentylatora w sensor płyty itd.). Z wiatraczka się zadymiło i oczywiście nie działa, ale nim się specjalnie nie przejmuję. Ucierpiało gniazdo wentylatora, gdyż przestała w nim działać regulacja obrotów. Jak podłączę wentylator PWM to działa na minimalnych obrotach, natomiast gdy podłączyłem 3 pinowy wiatrak to działał na maksymalnych.Pozostałe gniazda działają, ale tylko to jedno miało automatyczną regulację prędkości w zależności od temperatury procesora. Czy możliwa jest naprawa tego? I czy jest szansa, że przejdzie to na gwarancji? Podzespoły: CPU: I5-3570k Mobo: z77a-g45 RAM: Crucial Ballistix 8gb 1600mhz PSU: XFX 550w Cooler: już Thermalright True Spirit 120m Reszta chyba nieistotna, jeśli się mylę to dopiszę później :) Bardzo proszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gkar Opublikowano 26 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2013 Jeśli nie ma widocznych osmaleń gniazda to ślij na gwarancje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...