kryniu Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 jestem trochę zdezorientowany bo mam kartę i płytę która obsługuje AGPx4 a w tv tool pokazuje mi że karta chodzi na AGPx2 ,o co chodzi?mój sprzęt to: gigabyte VAX7 na KT 400 ,GF 3 Ti 450,256 ddr king, 60 gb barracuda,bardzo prosze o wyjaśnienie i wskazówki,nie musze dodawać że jestem raczej początkujący...... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 w biosie - Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 program zle odczytuje ,twoja plyta nie moze nawet pracowac na agp2x moze tylko agp4x i agp8x nie przejmuj sie programem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 program zle odczytuje ,twoja plyta nie moze nawet pracowac na agp2x moze tylko agp4x i agp8x nie przejmuj sie programem tez prawda, nie pomyslałem o tym :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniu Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 ok dzięki za wyjaśnienia ,a może tak przy okazji doradzicie co można z tego sprzętu wydusić? na 3dmark 2001 ok 7600 pkt na standardowych ustawieniach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 nie napisałeś jakiego masz proca (seria) ale napewno grafike można na luzie podrasować i pamięć (timingo agresiw - jeśli na markowych kościach) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniu Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 pros athlon xp 2000+ na palomino a pamięc ddr 256 kingston 333 mhz a z kartą już kombinowałem 240/500 dało ok 500 pkt więcej na 3 dmark Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 tego nie chodzi z AGP 1x/2x ? hmmm a w biosie jest taka opcja do ustawienia trybu AGP. wiec chodzi czy nie chodzi?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 tego nie chodzi z AGP 1x/2x ? hmmm a w biosie jest taka opcja do ustawienia trybu AGP. wiec chodzi czy nie chodzi??pytasz czy stwierdzasz?? jest tam w biosie tryb agp1x/2x????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 tego nie chodzi z AGP 1x/2x ? hmmm a w biosie jest taka opcja do ustawienia trybu AGP. wiec chodzi czy nie chodzi??pytasz czy stwierdzasz?? jest tam w biosie tryb agp1x/2x????? heh jest. mam mobo z tej serii. w biosie na plytach gigabyta na kt400 mozna ustawic tryb AGP 1/2/4x. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 tego nie chodzi z AGP 1x/2x ? hmmm a w biosie jest taka opcja do ustawienia trybu AGP. wiec chodzi czy nie chodzi??pytasz czy stwierdzasz?? jest tam w biosie tryb agp1x/2x????? heh jest. mam mobo z tej serii. w biosie na plytach gigabyta na kt400 mozna ustawic tryb AGP 1/2/4x.chyba agp8x tez powinno sie dac ustawic ale jak GB cos odwali to niewiadomo czy smiac sie czy plakac ciekawe po co tryb pracy agp2x jak karty agp2x nie mozna uruchomic (poza Kyro 2 ,ale tez sztuczka w biosie kyro2 wprowadzona zeby moc wspolpracowac z plytya w trybie agp4x) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 tego nie chodzi z AGP 1x/2x ? hmmm a w biosie jest taka opcja do ustawienia trybu AGP. wiec chodzi czy nie chodzi??pytasz czy stwierdzasz?? jest tam w biosie tryb agp1x/2x????? heh jest. mam mobo z tej serii. w biosie na plytach gigabyta na kt400 mozna ustawic tryb AGP 1/2/4x.chyba agp8x tez powinno sie dac ustawic ale jak GB cos odwali to niewiadomo czy smiac sie czy plakac ciekawe po co tryb pracy agp2x jak karty agp2x nie mozna uruchomic (poza Kyro 2 ,ale tez sztuczka w biosie kyro2 wprowadzona zeby moc wspolpracowac z plytya w trybie agp4x) tez sie zastanawiam... pamietam jak po otwarciu instrucji obslugi do mobo na 1szej stronie zobaczylem ze this mobo doesn't support AGP 1x/2x cards. fumfel powinien sie wypowiedziec jak to jest z AGP 8x. wkoncu ma jak mi sie zdaje takiego gigabyte'a i R9500. tak sobie mysle ze te ustawienie jest moze na wypadek gdyby jakas karta nie chciala dzialac dobrze z pelna predkoscia AGP. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 :) jestem :) No mam radka i agpx8 :) .Włączyło sieautomatycznie po włozeniu radka i jeszcze jakieś doie nowe opcje których wcześniej nie było.Co do agpx1 i agpx2 to niewiem bo nigdy nie sprawdzałem bo niemiałem takiej potrzeby ale chyba niepowinny być prawda? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 Ja też mam AGP 3.0 (KT400) i w biosie opcje 1x i 2x są (oraz 4x -- możliwość wyboru 8x pojawiłaby się dopiero po włożeniu odpowiedniej karty). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVENGER Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Tryb 1x/2x jest w celu tzw TroubleShooting :). Technicznie mobo nie obsluguje kart standardu AGP 1x/2x ze wzgladu chociazby na woltarz. Jednak nic nie stoi na przeszkodzie aby wymusic te szybkosc transferu na slabszych grafach [jesli one sama dadza wymusic :)] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 wiec tak jak wczesniej pisalem... AGP 1x/2x sa tylko do rozwiazywania problemow. :) pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 w takim razie kryniu musi ustawic sobie agp4x w biosie u mnie w dwoch plytach jest tylko opcja agp4x - Enlabed/Dislabed a w trzeciej plycie na inna platforme jest agp2x - Enlabed/Dislabed wiec nie wiem co odbilo VIA by nagle dawac mozliwosc wyboru trybu nawet agp1x ,moglo to zostac rozwiazane automatycznym wyborem tryby wymuszonego przez karte (tak jak to ma miejsce na moich dwoch plytach) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 hmm ja mysle ze to dobrze bo user wie dokladnie jaki ma akurat tryb ustawiony. mi to nie przeszkadza. a mobo samo poznaje czy karta jest zgodna z AGP 8x czy tylko AGP 4x. zaloze sie ze gdyby w BIOSie byla zawsze opcja do AGP 8x to wielu userow-lamerow tak ustawiloby ja nawet bez karty obslugujacej ten tryb. :lol: znajac zycie prowadziloby to do niestabilnosci i narzekania ze mobo Gigabyta to gowno bo sie gryzie z kartami AGP 4x. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 hmm ja mysle ze to dobrze bo user wie dokladnie jaki ma akurat tryb ustawiony. mi to nie przeszkadza. a mobo samo poznaje czy karta jest zgodna z AGP 8x czy tylko AGP 4x. zaloze sie ze gdyby w BIOSie byla zawsze opcja do AGP 8x to wielu userow-lamerow tak ustawiloby ja nawet bez karty obslugujacej ten tryb. :lol: znajac zycie prowadziloby to do niestabilnosci i narzekania ze mobo Gigabyta to gowno bo sie gryzie z kartami AGP 4x.Popieram :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...