Grozny Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 Jak sprawująsię lub sprawowały wam peltiery na grafikach? Strasznie cięzko dowiedzieć sie szczegułów. Konkretnie, grafika, moc peltiera, jak zasilany, temperatura,jakie pamięci, jak sie podkręcało... może ustalimy wspólnie ile ciepła wydzielają procesory kart i ile są warte jakie pamięci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 ciezko bedzie chyba rozwinac ten topic bo malo kto uzywa peltiera na GPU ja aktualniemam peltiera 90W i nie mam gdzie go obsadzicmoze na GPU dam a moze na chipset Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 stosowanie peltierów stało się nieopłacalne trzeba włożyć dużo pracy (chłodzenie wodne), pieniędzy a efekty są słabsze niż się spodziewaliśmy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grozny Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Rozumiem, jednak ktos tam te peltiery na te biedne grafiki zakladal wiec poczekam..a i linkiem nie pogardze... Zle mi sie spi kiedy cos w moim posiadaniu moze byc szybsze a nie jest, wiec oplacalnosc zchodzi na dalszy plan... Powazne chlodzenie jest bezsensowne bez Vmoda i odwronie, reasumujac, predzej czy nie, wycisne mego Gf'a jak cytrynke..hihi Ale do zeczy !! moze z d..y strony: Jak myslicie jaki peltier (pomijajac zasilanie) bedzie za maly i jaki za duzy na plytke miedziana przylegajaca do procka i pamieci ? jeszcze raz przepraszam za polskie litery... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Frost Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Myśle że na pelcie 30W schłodzisz swoją grafe o jakieś 10stopni może nawet nie. Na 72W możesz zejść do 10stopni. Na 120W to myśle poniżej 0. Ale dla mnie najrozsądniejszy zakup to by był 72W. Najlepszy współczynnik Econo. 120W już są pieruńsko drogie u nas. Swoją drogą to ja sobie chyba kupie ze 2x220W w stanach tam są po 130zł ( w przeliczeniu) za przesyłke i tak nie bede płacił, no tyle co po stanach. Tylko do tego zasiłka drugie tyle. Ale spox ja sie przymierzam chociaż te 30W na chipset. (Epox 8RDA roox) Na grafe to sie wstrzymam do czasu jak kupie grafe ale coś koło 72W na proca raczej nic nie pojdzie no chyba że 220W ale zobaczymy. Albo 2x220W :)))))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...