Skocz do zawartości
Grozny

Temperatura procesora GPU vs peltier

Rekomendowane odpowiedzi

Jak sprawująsię lub sprawowały wam peltiery na grafikach? Strasznie cięzko dowiedzieć sie szczegułów. Konkretnie, grafika, moc peltiera, jak zasilany, temperatura,jakie pamięci, jak sie podkręcało... może ustalimy wspólnie ile ciepła wydzielają procesory kart i ile są warte jakie pamięci?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem, jednak ktos tam te peltiery na te biedne grafiki zakladal wiec poczekam..a i linkiem nie pogardze...

Zle mi sie spi kiedy cos w moim posiadaniu moze byc szybsze a nie jest, wiec oplacalnosc zchodzi na dalszy plan...

Powazne chlodzenie jest bezsensowne bez Vmoda i odwronie, reasumujac, predzej czy nie, wycisne mego Gf'a jak cytrynke..hihi

Ale do zeczy !!

moze z d..y strony:

Jak myslicie jaki peltier (pomijajac zasilanie) bedzie za maly i jaki za duzy na

plytke miedziana przylegajaca do procka i pamieci ?

jeszcze raz przepraszam za polskie litery...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myśle że na pelcie 30W schłodzisz swoją grafe o jakieś 10stopni może nawet nie.

Na 72W możesz zejść do 10stopni. Na 120W to myśle poniżej 0.

Ale dla mnie najrozsądniejszy zakup to by był 72W. Najlepszy współczynnik Econo. 120W już są pieruńsko drogie u nas.

Swoją drogą to ja sobie chyba kupie ze 2x220W w stanach tam są po 130zł ( w przeliczeniu) za przesyłke i tak nie bede płacił, no tyle co po stanach. Tylko do tego zasiłka drugie tyle.

Ale spox ja sie przymierzam chociaż te 30W na chipset. (Epox 8RDA roox)

Na grafe to sie wstrzymam do czasu jak kupie grafe ale coś koło 72W na proca raczej nic nie pojdzie no chyba że 220W ale zobaczymy.

Albo 2x220W :))))))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi