Skocz do zawartości
kaykay

Laptop do wszystkiego, konkretny model z USA, czy warto?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam zamiar kupic laptopa do wszystkiego w kwocie okolo 2200zl. Czasami gram wiec mysle, ze to wlasnie z czasem wolniej dzialajace gry beda oznaka starzejacego sie laptopa, wiec mozna powiedziec, ze ma to byc laptop pod gry/multimedia. Jestem obecnie w USA i sa tu zepelnie inne modele niz u nas ale znalazlem cos takiego:

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834126031

Jak myslicie, warto? Czy specyfikacja za ta cene jest ok? Potrafi sie ktos wypowiedziec o jakosci wykonania tej serii, halasie, kulturze pracy itp? Wiekszy dysk napewno nie jest mi potrzebny, grafika chyba jest dobra, o procesorze nie wiem nic. Cena po przeliczeniu wyniesie okolo 2250zl. Dzieki z gory za wszelka pomoc.

Edytowane przez kaykay

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

musisz doliczyc 10% podatku i pamietaj ze masz tylko rok gwarancji pod warunkiem ze bedzie w europie w ogole uznana. Pozatym procek pomimo ze i5 to jest to seria z niskim napieciem a wiec sporo wolniejsza, jak chcesz grac to mozesz miec problem dosyc szybko. Tez sie kiedys zastanawialem nad kupnem w us i uznalem ze nie ma sensu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak to jest z przewożeniem takiego sprzętu przez granice? Kiedyś w TV oglądałem jakiś program co właśnie sprawdzali na niemieckich lotniskach jak przyjeżdżają z USA z drogim sprzętem i sprzęt konfiskowali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za odpowiedzi, rzeczywiscie roznica w cenie nie jest jakas bardzo duza, wiec chyba nie ma sensu sie meczyc. A z tym 10% podatku cto chyba niekoniecznie, po prostu rozpakowuje go wczesniej i traktuje jako moj podreczny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi