ChristeQ Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2013 (edytowane) Witam. Mam zamiar kupić zew. Dysk z własnym zasilaniem sieciowym (tym przez USB).Teraz zaczynają się schody. Chcę aby ten dysk chodził pięknie z tym TV SamsungSmart UE40D5500RWXXX "Jeśli podłączone są więcej niż dwa urządzenia klasy MSC, niektóre z nich mogą nie być obsługiwane. Jeśli urządzenie wymaga wysokiego poziomu zasilania (ponad 500 mA lub 5 V), może nie być ono obsługiwane." "Gdy liczba plików i folderów zapisanych w urządzeniu USB przekroczy 8000 sztuk, zapisane pliki i foldery mogą się nie wyświetlać. Ponadto część plików może się nie otwierać." Jaki dysk wystarczy? Edytowane 1 Sierpnia 2013 przez ChristeQ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Każdy nowy model jest wystarczająco energooszczędny. Zresztą 500mA to typowe dla każdego złącza USB więc dyski muszą spełniać ten wymóg. Proponuje coś solidnego - WD Passport. Pojemności są różne więc znajdziesz coś dla siebie. Ilość plików - przecież to od Ciebie zależy ile ich tam wrzucisz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChristeQ Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2013 chcę mieć pewność, bo niektórzy mieli później problemy z dyskiem np. pc nie widział wgl. dysku, nie widział danych itp. Dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2013 też polecam WD Passport, mam i jeszcze sie nie zdarzyło żeby gdzies go nie wykrywało, mysle że tu chodzi że jak podłączysz dwa, trzy urządzenia na raz to może być problem, ponadto bardziej bym sie przyjrzał bo niektóre tv nie obsługują formatu NTFS tylko fat32 więc takiegoż trzeba użyć, pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChristeQ Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Dzięki. Temat do zamknięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...