USAL Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Znajomy ostatnio nabył kartę w/w firmy(fundusze jakie posiadał nie pozwalały na zakup niczego "markowego" - a musiała być to nówka ze sklepu). Była do wyboru karta graficzna z referencyjnym chłodzeniem oraz VTX zwykła. Czytałem trochę na temat padających kart tej firmy (szczególnie tych z niereferencyjnym chłodzeniem), dlatego też z braku innej opcji poleciłem mu wybór karty referencyjnej(liczyłem na to, że takie chłodzenie choć nie będzie ciche nie będzie powodem przegrzania tej karty). Temperatury w stresie sięgają 77-78 stopni(Furmark), zaś w Idle'u spadają do 40 stopni. Zastanawiałem się nad zmianą pasty, ale nie wiem czy da to jakiś pozytywny efekt, oraz czy nie będzie późniejszych problemów z gwarancją(karta jest praktycznie nowa). Link do karty o której mówię: http://www.foxkomputer.pl/plikownia/radek1.png Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...