PIOTR128 Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2013 (edytowane) Witam, potrzeby jest mi prosty telewizor 32" do wyświetlania TV z telewizji naziemnej i tylko i wyłącznie do tego. Niepotrzebnye żadne smart tv, wi-fi, itp. Tylko TV naziemne (względnie może być odtwarzanie z pena filmów). W związku z tym mam jedno pytanie na początek, jaka rozdzielczość FullHD czy może 720p? Przypominam tylko nasze wspaniałe muxy więc 90% sygnał SD. I drugie pytanie o konkretny model: na razie mam LG 32LN540b - tutaj 720p LG 32LN5400 - j.w. tylko FullHD oba mają głośniki 2x10W także raczej przyjemne, do tego USB z filmami i to w zasadzie tyle, ale więcej nie potrzeba Samsung UE32F400 - 720p, trochę drożej niż u LG, poza tym podobnie a może Funai? 5 lat gwarancji - tylko HD ready ale taniej deczko W sumie mógłbym wypisywać jeszcze opcje przekopiowane z wyszukiwarki, ale i tak brakuje mi rozeznania, więc chyba lepiej zdać się na kolegów. Najbardziej przemawiają do mnie te LG, tanie, a chyba niezłe (wnioskuję z jakiś mętnych opinii znalezionych w czasie buszowanie za info), jeśli koledzy mają jakieś opinie o w/w modelach lub zupełnie innych to byłbym bardzo wdzięczny. Wraca też zasadnicze pytanie o zasadność FullHD przy sygnale głównie SD. Dzięki z góry Edytowane 8 Sierpnia 2013 przez PIOTR128 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Przy 32" właściwie nie widać większej różnicy między HD (1366x768) a fullHD. Funai jest dość solidnie i 5 lat gwarancji to duży plus, jeśli nie potrzebujesz odtwarzacza filmów z usb to można się nad nim zastanowić. Z kolei pierwszy LG i samsung dzięki technologi 100Hz dadzą lepszy obraz, jest też możliwość odtwarzania filmów z usb (obie firmy reprezentują podobną jakość). Samsung ma mniejsze zużycie energii więc najrozsądniejszy chyba wybór. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...