Skocz do zawartości
Kilian

MSI Z87 G45 Gaming czy wcisnęli mi używaną?

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem czy dobry dział ale chyba tak.

Sytuacja przedstawia się następująco. Dziś dojechała do mnie płytka jak w tytule. Niestety wydaje mi się, że dostałem egzemplarz ze zwrotu albo jestem przewrażliwiony. Dołączona grafika

1. Czy pudełko od płyty głównej powinno być zafoliowane?

2. Po otwarciu pudełka w folii ESD leżała płytka, tylko że nie była zamknięta. Jakby to napisać na folii są ślady po kleju czy zgrzaniu folii, ale nic nie musiałem rozrywać aby do niej się dostać.

3. W komplecie były 2 kable SATA. Powinno być tyle czy może 4?

4. Płytę kupiłem w dużym renomowanym sklepie internetowym.

W związku z powyższym proszę o odpowiedź czy tak powinno być?

Edytowane przez Kilian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie spotkałem się nigdy z zafoliowanym pudełkiem płyty głównej czy karty grficznej.

Czyli pierwszy punkt rozwiązany. Ja miałem kiedyś kartę graficzną PowerColor i pudełko było zafoliowane.

Tak samo folia elektrostatyczna, nie jest zgrzewana. Jedynie dyski są zgrzane w folii.

Czyli mnie uspokoiłeś. Myślałem, że ślad który jest na folii powstał po wcześniejszym odpakowaniu zgrzanej folii elektrostatycznej. Czyli płytka nówka nieśmigana! Dołączona grafika  Dzięki Klaus.

Edytowane przez Kilian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niby tak, ale ja lubię wszystko nieśmigane.Dołączona grafika

Zaniepokojony byłem głównie tym, że folia elektrostatyczna nie była zgrzana (jakby otwarta już), ale z tego co piszecie to tak musi być i tak jest. Więc dzięki chłopaki. Jutro biorę się za montaż.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi