Kilian Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2013 (edytowane) Nie wiem czy dobry dział ale chyba tak. Sytuacja przedstawia się następująco. Dziś dojechała do mnie płytka jak w tytule. Niestety wydaje mi się, że dostałem egzemplarz ze zwrotu albo jestem przewrażliwiony. 1. Czy pudełko od płyty głównej powinno być zafoliowane? 2. Po otwarciu pudełka w folii ESD leżała płytka, tylko że nie była zamknięta. Jakby to napisać na folii są ślady po kleju czy zgrzaniu folii, ale nic nie musiałem rozrywać aby do niej się dostać. 3. W komplecie były 2 kable SATA. Powinno być tyle czy może 4? 4. Płytę kupiłem w dużym renomowanym sklepie internetowym. W związku z powyższym proszę o odpowiedź czy tak powinno być? Edytowane 8 Sierpnia 2013 przez Kilian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Nie spotkałem się nigdy z zafoliowanym pudełkiem płyty głównej czy karty grficznej. Tak samo folia elektrostatyczna, nie jest zgrzewana. Jedynie dyski są zgrzane w folii. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilian Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2013 (edytowane) Nie spotkałem się nigdy z zafoliowanym pudełkiem płyty głównej czy karty grficznej. Czyli pierwszy punkt rozwiązany. Ja miałem kiedyś kartę graficzną PowerColor i pudełko było zafoliowane. Tak samo folia elektrostatyczna, nie jest zgrzewana. Jedynie dyski są zgrzane w folii. Czyli mnie uspokoiłeś. Myślałem, że ślad który jest na folii powstał po wcześniejszym odpakowaniu zgrzanej folii elektrostatycznej. Czyli płytka nówka nieśmigana! Dzięki Klaus. Edytowane 8 Sierpnia 2013 przez Kilian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2013 może i otwierali pudełko żeby nakleić na płytę główną swojego stickera czasami tak robią... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Z reszta nawet jak... to zobacz: - ile czasu ten model mogl byc uzywany - dziala? dziala! - trzy lata gwarancji sa? sa! wiec nie masz sie co martwic 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilian Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Niby tak, ale ja lubię wszystko nieśmigane. Zaniepokojony byłem głównie tym, że folia elektrostatyczna nie była zgrzana (jakby otwarta już), ale z tego co piszecie to tak musi być i tak jest. Więc dzięki chłopaki. Jutro biorę się za montaż. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...