Skocz do zawartości
mostom

Znowu Epox.

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałem się podzielić paroma uwagi co do tej płyty - mam ją od wczoraj.

Płyta jest super ale tylko wtedy jak chce się przeklokowywać procka. U mnie na standartowych ustawieniach były cały czas zwiechy. Musiałem podkręcić procka na szynę 166 i wtedy było o.k.

Ten wyświetlacz na płycie co to niby pokazuje błędy jest do bani - cały czas coś innego pokazywał jak miałem problemy.

Bez bardzo dobrego zasilacza u mnie nie chce iść jak wsio podłącze - wiesza się przy wchodzeniu do BIOS-u (znaczy się do biosu wchodzi a potem wisi).

A teraz pytanko:

Mam Bios z 5 marca 2003 czy warto go wymieniać na jakiś inny (sprawdzony) i czy jest takowy? Ściągnąłem sobie ze strony epoxa ten Bios 8RD13507 i 8RDA3609, którego lepiej zainstalować?

Jak sprawdzić w nieinwazyjny :D sposób czy działa mi ochrona termiczna?

Co jest lepsze (stabilniejsze) do podkręcania windows 2000 czy XP?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie na standartowych ustawieniach były cały czas zwiechy.

Jakie miałeś Timingi przy standartowych ustawieniach :?:

Ten wyświetlacz na płycie co to niby pokazuje błędy jest do bani - cały czas coś innego pokazywał jak miałem problemy.

Wyświetlacz jest w porzo, u mnie zawsze pokazywał dobrze o co biega 8).

Bez bardzo dobrego zasilacza u mnie nie chce iść jak wsio podłącze

Nic dziwnego :), dzisiejszy sprzęt jest dość wymagający (a po wykręceniu to już wogóle :P)

Mam Bios z 5 marca 2003 czy warto go wymieniać na jakiś inny (sprawdzony) i czy jest takowy?

Największe FSB miałem na BIOS'ie z 29 stycznia :P. Ale odniosłem wrażenie że ten najnowszy jest najstabilniejszy :).

Jak sprawdzić w nieinwazyjny  sposób czy działa mi ochrona termiczna?

Nie sprawdzaj działa znakomicie, kumpel niechcący sprawdził 8).

Co jest lepsze (stabilniejsze) do podkręcania windows 2000 czy XP?

Do kręcenia żadna różnica

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie miałeś Timingi przy standartowych ustawieniach :?:.

Nie zdążyłem tego sprawdzić - ale to były typowe ustawienia bez żadnego grzebania w Biosie. A jakie są najbardziej optymalne?

Wyświetlacz jest w porzo, u mnie zawsze pokazywał dobrze o co biega 8).

A o to, że jak mi się zwieszał przy podłączeniu wszystkich dysków itp to za każdym razem inny numerek się wyświetlał.

Nie sprawdzaj działa znakomicie, kumpel niechcący sprawdził 8).

Podobno były partię płyt w których to nie działało - nie chciałbym się przekonać, że nie działa jak mi n.p. padnie wentylator.

Dzięki za odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...