Buzzy Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Sciagalem radiatory z karty i w pewnym momencie mi zjechau srubokret i zroblem ryse na karcie na takich jaqby scierzkach po wlozeniu jej do kompa wyskoczyli artefakty jakies zobaczylem co sie stauo i przerwauem 2sciezki z 5 co tam idą takie bardzo alutkie Czy to da zrobic?? Prosze was odpowiedzcie bo chyba mnie rozwali :/ One prowadza do pamieci i 7 sciezek z ktorych 3-4 chba przerwauem i sa ulozone szerekosci okolo 2-3mm a przerwauem na odcinku 1 mm POMOCY NIE KCE JEJ STACIC :( :( :( :( :( :( :(Sadzicie ze jest to do zrobienia? Jesli taq to bede probowac tylko jakimi spospobami Aha jeszcze jedno czy jakis servis podjąl by sie proby naprawy tego ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 A wiec czeka cie droga do jakiegos elektronika ktory to zlutuje albo do sklepu po nowa karte. Na drugi raz bedziesz wiedzial ze nic na sile. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Najpierw oczyść przerwane ścieżki (przy samym przerwaniu) z lakieru- tak, żebyś widział samą miedź. Teraz albo będziesz lutował (lutownica małej mocy z cieniutkim grotem) albo połączysz ścieżki lakierem przewodzącym- np do naprawiania przerwanych ścieżek podgrzewania szyby w samochodzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Mechl!n ma racje, ale niech to zrobi ktos kto to robil juz. Mozesz byc za bardzo znerwicowany tym wypadkiem :D Kumplowi elektronik policzyl za cos takiego 15 zeta. Wiec to zaden pieniadz a masz pewnosc ze czegos nie schrzanisz jeszcze bardziej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Najpierw oczyść przerwane ścieżki (przy samym przerwaniu) z lakieru- tak, żebyś widział samą miedź. Teraz albo będziesz lutował (lutownica małej mocy z cieniutkim grotem) albo połączysz ścieżki lakierem przewodzącym- np do naprawiania przerwanych ścieżek podgrzewania szyby w samochodzie. ten lakier do laczenia ogrzewania na szybie nadaje sie na czopa , a scieszki lacz tak jak laczy sie mostki L1 na prockach wedlug Toma , kuup jakis dobry lakier ELECTON 40 i milej zabawy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 moim zdaniem najlepiej jednak bedzie gdy koles pojdzie do fachowca (elektronik) i zrobi mu to profesjonalnie, jak sam zacznie sie bawic to moze zalutowac cala karte :) pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buzzy Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 jak sam zacznie sie bawic to moze zalutowac cala karte :) pozdroO ciup czaisz taka calac karta zalutowana Ehehhehe poprawiliscie mi humor ale nadal jestem w<span style="color:red;">[ciach!]</span>iony na tego <span style="color:red;">[ciach!]</span>ego gf <span style="color:red;">[ciach!]</span>a <span style="color:red;">[ciach!]</span>y sie popsul ale walic to postaram sie na podstawie waszych rad cos zdzialac a jaq nie to wyjebie dauna na smietnik no ehhehe dziekowa i RE5PECT dla was dzeki Pzdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 wiec ja mam inna propozycje ale troche bardziej dlugotrwala ale zapewniam ze skuteczna (bazuje na waszych pomyslach) obskubujesz jedna sciezke z laminatu i obklejasz do okola tasma samoprzylepna - tylko jakas w miare doba zeby dobrze przylegala ale nei trzymala za mocno bo oderwiesz z reszta sciezek albo klej zostawisz :) obklejasz tak zeby zostal rowek akurat odpowiedniej szerokosci najlepiej szerokosci przerwanej sciezki lub odrobine szerszy) teraz bierzesz lkier przewodzacy i bezstresowo sobie zamalowujesz miejsce przerwania - i nie wazne ze ci sie lapy trzesa bo nadmiar zostanie na tasmie po wyschnieciu robisz nastepna sciezke i po sprawie :) Jesli jestes hardcorowcem to mozna walczyc z lutownica kolbowa malej mocy (tak 40watt max) ale do tego trzeba miec stalowe nerwy i dlonie :) - choc ja juz robilem takie zeczy wielokrotnie i lutowalem sciezki czy jakies male elementy powierzchniowe ktore ktos oderwal ostatnio zrbilem laptopka 486 ktory krzaczyl na ekranie ale jak sie go mocno scisnelo to dzialal dobrze a i mial 12 mega ramu a wyktywalo tylko 8 krzaczenie szybko wylapalem - okazalo sie ze byl zimny lut na powierzchniowo montownym ukladzie - mial chyba z 200 wyprowadzen co kawaleczek a doszedlem podwzajac wszystkie uklady lekko szpilka i patrzac kiedy zaczne krzaczyc przelutowalem po koleji od nowa wszystkie luty i poszedl a co do pamieci kazalo sie ze ma montowane plytki jedna nad druga i w jednej byl zimny lut na tym slocie laczocym obie kostki tez zrobilem i tak stalem sie za darmo wlscicielem lapka 486 dx4 100 12mb ram 200m dysk kolorowa matryca - bede go na allegro niebawem sprzedawal. Co do takiego sprzetu uszkodzonego jak ktos ma czas checi i mozliwosci to mozna niezla kase zrobic :) ja czasami odwiedzam sklepy komputerowe i zbieram wszystkie plyty proce grafy i inny szmelc jaki maja uszkodzony - powiem tylko tyle ze minimum 1/3 z tego da sie odratowac (plyty najczesciej walniety bios lub przerwane sciezki) Sam mam dzieki temu ups eta 600 ktory mojego kompa z moniem trzyma 20 min i sprzedalem mase plyt juz odratowanych ostatnio np odratowalem jakiegos smiesznego ecsa na bx slot/pga370 :) atx i grafe tnt2 m64 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buzzy Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Ale wiesz pomiedzy tymi sciezkami sa przerwy okoloi 1/3 milimetra wiec troche trudno jest to zrobic :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...