Joshekk Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2013 (edytowane) Witam. Miesiąc temu wgrałem Win 7. Obecnie posiadam 3 kości ram, chcąc zainstalować system, muszę mieć włożoną jedną kość w innym wypadku podczas instalacji komp się zetnie. Po zainstalowaniu i włączeniu systemu, dołożyłem 2 kości (W sumie 1,5GB ram). Gdy je dołożyłem, włączyłem PC i po 2min zwiecha i musiałem resetować kompa. Pomyślałem, że poprzekładam ram i będzie git. Jednak nie, zawsze to samo. Wkurzyłem się, zostawiłem kompa na 1 dzień wyłączonego i sam się naprawił... Chodził na x3 ramach. Po 2tyg. wgrałem win XP (Myślałem, że będzie szybciej chodził od win 7). Nic z ramem się nie działo, instalowałem na x3 ramach. Okazało się, że win XP to lama i chodzi jak reaktor z Czarnobyla. Dziś wgrałem znów win 7 i to samo co miech temu. Instalacja na jednej kości i rozruch na dwóch, przy trzeciej się zacina. W trybie awaryjnym z siecią nic takiego się nie dzieje, już 2h na nim byłem i glanc (Przy trzech kościach). System wykrywał 1,5GB. Co może być problemem? Skoro miech temu zadziałało na 3-ech to dlaczego znów się tak dzieje? RAM X3 512mb, 667Mhz. marka nieznana "AM1" PC2-5300. Edytowane 11 Sierpnia 2013 przez Joshekk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Jak sprzęt - procesor i płyta najbardziej mnie interesuje . Przekładałeś kości ? Sprawdź je za pomocą memtesta . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Sprawdzić czy Command Rate jest ustawione na 2T. Starsze płyty często domyślnie dawały 1T. Na 3 konfigach zdarzyło mi się, że z większą ilością kości niż 2 komp nie działał prawidłowo przy 1T. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joshekk Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2013 (edytowane) http://i43.tinypic.com/2wqziue.png http://i40.tinypic.com/2mmtfky.jpg Command rate ustawione na 1T, w biosie nie ma opcji by zmienić na 2T Edytowane 11 Sierpnia 2013 przez Joshekk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...