mostom Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 O zasilaczach już było wiele razy - ale w każdym wątku o zasilaczach jest więcej pogadanek niż odpowiedzi na pytania. Jaki zasilacz byście polecili do 150 zł. Mój Feel nie wyrabia po zmianie płyty z MSI KT2V na Epoxa. Mam dwa dyski 80 GB, nagrywarkę, CD-ROM-a, dwa wentylatory na obudowie, jeden na karcie graficznej i te co muszą być - czyli w zasilaczu i na procku. Do tej pory wsio chodziło ale Epox jest bardziej Watożerny :D . Z góry dziękuję za wszystki sensowne odpowiedzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Jakis forton 300W za reszte kup browary :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostom Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Jakis forton 300W za reszte kup browary :Da CHIEFTEC (HPC-360-202) 360W jest dobry ? Trochę droższy niż poprzeczkę ustawiłem - ale czy warty tej kwoty? Na allegro pojawilo się coś takiego? Myślicie, że warto to brać? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=14113864 Q-TEC 550 WATT ATX 2.03 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 pewnie że jest dobry i nie takie rzeczy będzie dźwigał jak twój konfig. tylko że cena odpowiednio wyższa. ja polecam fortona 300W z allegro, będzie spoxik i kupisz go za 80zł (Haszyd) lub za 60zł (u innych mniej sprawdzonych). jeśli chcesz fortonika to zajrzyj do wątku o zasilaczach FSP, tam dowiesz się od kogo warto wziąć żeby był porządnie zrobiony. ja mam tylko 250 W a śmiga aż miło. i dałem 35zł + wysyłka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostom Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 jeśli chcesz fortonika to zajrzyj do wątku o zasilaczach FSP, tam dowiesz się od kogo warto wziąć żeby był porządnie zrobiony. ja mam tylko 250 W a śmiga aż miło. i dałem 35zł + wysyłka.Dzięki za rady - a w wątku o zasilaczach FSP cały czas jestem i staram się to przeczytać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 za 159 zł masz nowiutkiego chiefteka 300W HPC-300-202 spokojnie ci styknie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostom Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 za 159 zł masz nowiutkiego chiefteka 300W HPC-300-202 spokojnie ci styknie Ale z tego co widzę 300 ciężko jest znaleźć. 360 i 420 są - ale dużo droższe. Czy w przypadku Chieftec-ów też mogą być lepsze i gorsze zasilacze (tak jak w przypadku Feela) ? Trzeba zwrócić na coś uwagę kupując takowy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 jeszcze sie nie spotkalem ze zlymi opiniami na temat chiefteka a ta 300 jest bodajze w siriusie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostom Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 jeszcze sie nie spotkalem ze zlymi opiniami na temat chiefteka a ta 300 jest bodajze w siriusie O.K. jest - dzięki A czym się różni to aktywne PFC od pasywnego? Bo zastanawiam się czy lepiej zainwestować w dobry zasilacz z aktywnym PFC (to chyba jakieś zabezpieczenia - z tego co wyczytałem), czy lepiej kupić bez PFC i dobrą listwę zasilającą (ale wtedy cenowo wyjdzie na to samo). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian_Bach Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 imho lepiej pasywne pfc i dobrą listwę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 jeszcze sie nie spotkalem ze zlymi opiniami na temat chiefteka a ta 300 jest bodajze w siriusie O.K. jest - dzięki A czym się różni to aktywne PFC od pasywnego? Bo zastanawiam się czy lepiej zainwestować w dobry zasilacz z aktywnym PFC (to chyba jakieś zabezpieczenia - z tego co wyczytałem), czy lepiej kupić bez PFC i dobrą listwę zasilającą (ale wtedy cenowo wyjdzie na to samo). IMHO lepiej kupic z active PFC. Aktywne PFC ma za zadanie "odciazac" siec zasilajaca z zaklocen powodowanych przez zasilacze impulsowe, czyli podczas pracy takiego zasilacza robi on mniejszy balagan w sieci energetycznej jak zasilacz bez PFC lub z pasywnym PFC. Update : Dlaczego zakladasz 2 topiki o tym samym ? :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...