roked101 Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2013 (edytowane) Siema Zamierzam kupić katę graficzną do gier i zaciekawiła mnie GTX 650 ale nie wiem czy nie będzie problemów z podpięciem jej do mojego lapka. Ram: 4gb Procesor: Intel® Core i5-3210M CPU @ 2.50GHz Windows 7 Home Premium 64 bit Moja aktualna karta to GeForce GT 620M Model to Samsung np300e5c Proszę o pomoc!!! Edytowane 12 Sierpnia 2013 przez roked101 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Auguste Rodin Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Byłoby ekstra, gdybyś napisał, jaki to model laptopa. Wróżę, że na 99% się nie da, jeśli nie jest to gtx650m przeznaczony do urządzeń przenośnych, lecz zwykła pecetowa karta na pci-e. I o ile w ostatnim przypadku musiałoby to wyglądać tak: to i tak pozbawione by było sensu ze względu na niewystarczającą przepustowość portu, do którego podłączony byłby excard. A, no i trzeba by było dokupić stosowną kartę-konwerter do lapa, kartę graficzną i zasilacz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roked101 Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2013 (edytowane) Model to Samsung np300e5c ja bym chciał pośmigać na tym lapku w BF3 kupiłem go rok temu za 2600 i nie wiem czy był wart tej ceny. Edytowane 12 Sierpnia 2013 przez roked101 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Auguste Rodin Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2013 No to się nie da. Ba, w przeważającej większości lapków jest to w zasadzie niewykonalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2013 (edytowane) Ten model występował max z NVIDIA GT 620M - zmiana karty graficznej jest raczej niemożliwa. Edytowane 12 Sierpnia 2013 przez Caleb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roked101 Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2013 spoko znalazłem rozwiązanie z bf3 juz sie nie tnie Dzięki za info Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Auguste Rodin Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Ten model występował max z NVIDIA GT 620M - zmiana karty graficznej jest raczej niemożliwa. Nawet nie chodzi o to z jakim najwyższym gpu notebook występował, lecz o obecność złącza MXM, bo są modele, które oficjalnie występowały z marnymi grafami, a można do nich włożyć 7970M. W skrócie: samsung nie stosuje MXM, więc nie ma co tam wymieniać. Ci "lepsi" producenci to apple, lenovo, dell/alienware, hp i msi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...