abrakader225 Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Witam! Postanowiłem ulepszyć swój secondary PC. Mam taki PC: Phenome 9500 4 GB RAM Gigabyte M61PM-S2 Ponit of View GT 520 1 GB 64bit Dyski 2 (WD 250 GB + Seagate 500GB) Zasilacz 400W FEEL III- 400ATX (tak wiem, że niemarkowy, ale nie mam dużo kasy do wydawania na PC) Zamierzam kupić do niego Radeona 4850 1GB 256bit od znajomego i nie wiem czy mój zasilacz go uciągnie :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Teoretycznie powinien wystarczyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abrakader225 Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2013 a czy do GTX 260 starczy? Bo mam dylemat, którą wybrać :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Powinien dać radę , ten konkretny model ma w teorii 360W na liniach +12V ( 2 linie - 14A i 16A ) , do tego ma już jakieś tam zabezpieczenia .Pytanie jak te linie są skonstruowane - jak procek i karta będą brać prąd z jednej linii to może być nie ciekawie . 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abrakader225 Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2013 (edytowane) Sorry za odkop, ale chciałem jeszcze się zapytać, bo dostałem od kolegi cały jego PC za pół-darmo i wraz z nim był zasilacz 500W ProComp, czytałem, że to nie jest dobra marka, ale teoretycznie feel też nie jest najlepszy, a zawsze do tego GTX260 byłby lepszy większy zapas mocy. Edytowane 9 Września 2013 przez abrakader225 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2013 ProComp to nie jest dobra marka , to padaka .Z tych 2 to bym wolał tego Feela III , ma już jakieś zabezpieczenia i w miarę sensowną moc na linii +12V . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łopian Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2013 Apropo tego feela pędziłem nim kiedyś phenoma unlocka i 4850, zasilka skapitulowała dopiero po wymianie karty na gtx 280. Sprzedałem go kumplowi i działał jeszcze ~2 lata z athlonem x2 i 4870. Został sprzedany na allegro po ~4 latach używania nadal jako w pełni sprawny. Do teraz pewnie działa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivanov Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2013 Kurcze, rozumiem że ktoś może nie mieć kasy. Ale wówczas kupuje się Fortrona / Deltę i jest git. Takie siedzenie na bombie zegarowej typu Feel to serio nie jest zbyt rozsądne postępowanie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abrakader225 Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2013 (edytowane) Nie ja go kupowałem, to jest mój second PC, mam go od dawna i dostałem go kiedy nic nie wiedziałem o budowie PC. Teraz na pewno bym go nie kupił. W main posiadam Super Flower 550W Golden. EDIT: Jakie Delty/Fortony/Chieftec'i byście mi polecili do 100zł? Nie mam dużo do wydania na tego PC no, ale może coś znajdę. Liczy się też ilość złącz, np. 2x 6pin, trochę 4-pin molexów (min. 4) i standardowe. Trochę duże wymagania jak na zasilacz do 100zł, ale o dziwo ten Feel spełniał wszystkie poza 2x 6 pin (dlatego mam przejściówkę 1 założoną). Edytowane 9 Września 2013 przez abrakader225 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łopian Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2013 Kurcze, rozumiem że ktoś może nie mieć kasy. Ale wówczas kupuje się Fortrona / Deltę i jest git. Takie siedzenie na bombie zegarowej typu Feel to serio nie jest zbyt rozsądne postępowanie... Nie sugeruj się tym napisem feel 3 był ok miał zabezpieczenia o czym się przekonałem bo zadziałały, a u mnie komp 24/h pracuje teraz też założyłem coś pokroju tego feela bo tagan wymaga gruntownego przeglądu. Ludzie troszkę demonizują sprawę zasiłek bo kiedyś był o to wielki wrzask na forach, zresztą słuszne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerlath Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2013 Nie ja go kupowałem, to jest mój second PC, mam go od dawna i dostałem go kiedy nic nie wiedziałem o budowie PC. Teraz na pewno bym go nie kupił. W main posiadam Super Flower 550W Golden. EDIT: Jakie Delty/Fortony/Chieftec'i byście mi polecili do 100zł? Nie mam dużo do wydania na tego PC no, ale może coś znajdę. Liczy się też ilość złącz, np. 2x 6pin, trochę 4-pin molexów (min. 4) i standardowe. Trochę duże wymagania jak na zasilacz do 100zł, ale o dziwo ten Feel spełniał wszystkie poza 2x 6 pin (dlatego mam przejściówkę 1 założoną). tak na szybko, możesz popolowac: http://allegro.pl/zasilacz-seasonic-ss-600ht-zasili-sli-crossfire-i3536341224.html http://allegro.pl/ocz-500w-stealthxstream-sli-sxs-120mm-zasilacz-80-i3537446633.html http://allegro.pl/zasilacz-tagan-680w-tg680-u33ii-i3529469386.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abrakader225 Opublikowano 11 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2013 Myślę, że w takim razie rozejrzę się za jakimś OCZ ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...