Sublife Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2013 (edytowane) WitamZakupiłem dysk SSD Goodram 32gb, zrobiłem kopie Dysku C (system) na SSD za pomocą programu DiskSync.Teraz mam pytanie co zrobić aby system (Windows 7) odpalał się z dysku SSD oraz czy można sformatowac Dysk C na którym jest/był używany dotychczasowy system. Pozdrawiam Edytowane 13 Sierpnia 2013 przez Sublife Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2013 acronis true image jest odpowiednim programem do tego typu operacji. pytanie brzmi jakim cudem chcesz zmieścić na 32gb windowsa 7? mi 24 gb zajmuje sam katalog windowsa a gdzie jeszcze cała reszta ferajny?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Witam Zakupiłem dysk SSD Goodram 32gb, zrobiłem kopie Dysku C (system) na SSD za pomocą programu DiskSync. Teraz mam pytanie co zrobić aby system (Windows 7) odpalał się z dysku SSD oraz czy można sformatowac Dysk C na którym jest/był używany dotychczasowy system. Pozdrawiam Systemu się nie kopiuje a klonuje. Po sklonowaniu zmieniasz w biosie kolejność rozruchu na nowy dysk i tyle. Po upewnieniu się że wszystko działa poprawnie (np po odłączeniu starego dysku system też poprawnie się uruchamia) oczywiście możesz stary formatować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...