Ultymek Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Witam, jako że od ostatniej modyfikacji mojego sprzętu minęło ponad 4 lata(zresztą właśnie na tym forum uzyskałem pomoc w skompletowaniu go ) czuję że czas na zmiany. Tak jak napisałem w nazwie tematu będzie to raczej poszukiwanie nietypowego zestawu. Ale od początku. Komputer służy mi głównie do pracy, czyli większość czasu leci na nim pulpit, winamp, notepad++ i w tle Apache oraz serwer plików, czasem jakiś edytor grafiki. Oczywiście człowiek nie tylko pracą żyje tak wiec czasem W wolnym czasie aczkolwiek sporadycznie wykorzystuje sprzęt do grania, są to głównie gry MMO czyli jakiś kosmicznych wymagań nie maja. Czemu jednak temat nazwałem "nietypowym zestawem" ? Już wyjaśniam, ponieważ priorytetem w tym przypadku nie ma być wydajność a cisza. Oczywiście nie mam tu na myśli totalnego wyciszenia do 0dB ale do względnej ciszy jako że komputer pracuje 24h/dobę w pomieszczeniu w którym śpię a obecny jest lekko mówiąc nieznośny. Następną rzeczą na która chciał bym zwrócić dość sporą uwagę to to aby zasilacz miał sporą sprawność i jednak za dodatkowe ogrzewanie w pokoju mi nie robił. A przynajmniej nie tak jak obecny który chyba już więcej energii na ciepło zamienia niż dostarcza podzespołom. Trzecia i ostatnią rzecz która była by mile widziana to to aby karta graficzna posiadała wyjścia na co najmniej 3 urządzenia, w tej chwili korzystam z 2 monitorów i TV których nie mogę użytkować jednocześnie -.- a w planach mam dokupienie 3 monitora. Oczywiście sama wydajność nie jest priorytetem ale wiadomo jakiś większy skok wydajność od poprzedniego zestawu mile widziany Choć to głównie myślenie przyszłościowe bo w tym momencie do samej pracy w 100% wystarcza mi wydajność obecnego PC. Poprzedni zestaw: Cpu - AMD Phenom II x3 710 AM2+ Mainboard - Biostar TA790GX 128MB http://www.biostar.c...php?S_ID=377#ov GPU - Gainward Radeon 4850 512MB 256bits Zalman Edition Ram - OCZ DDR2 Reaper Edition 800Mhz CL4.0 DUAL 2x2GB Zasilacz - Pentagram SilentForce PSF460-P12S 460W Obudowa - Cooler Master Elite 331 Dysk - WD Caviar WD3200AAKS Sata II, 16MB Cache Na sam koniec dodam tylko że budżet jakim operuje ma dość duże widełki ponieważ nie chce inwestować za dużo, ale nie chcę się też konkretnie ograniczać, załóżmy 2,5 tys i duże +/- PS. Sprzęt ma być oparty o procesor i grafikę AMD. Pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuje za odp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2013 PS. Sprzęt ma być oparty o procesor i grafikę AMD. Trochę to stoi w sprzeczności z założeniami co do ciszy i nieogrzewania pokoju... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...