Skocz do zawartości
Gość

Problem z Windowsem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam potrzebuję pomocy ponieważ narobiłem sobie na komputerze porządnego sajgonu.
Ale po kolei. Chciałem sobie zmodernizować komputer kupiłem Procesor Celeron g1610 Płytę Msi B75 e33 oraz 4gb ramu. Miałem nadzieję że uda mi się uchronić obecnego windowsa xp od formatu(nie miałem płyty od systemu komputer kiedyś składał okoliczny informatyk....). Próbowałem uratować obecny system ale się nie udało(przy okazji go uszkodziłem). Wgrałem nowy system nowy Win 7 niemiecki. Uwaga teraz mój największy błąd pośpieszyłem się i wgrałem system na dysk d. BEZ FORMATU. System zrobił z tego dysku dysk c system co prawda go wykrywa ale nie mam nad nim panowania. Przed tymi operacjami zrobiłem kopię zapasową na xp czy dało by się go przywrócić? Przy wczytywaniu windowsa xp wyskakuje Nie można uruchomić systemu Windows ponieważ następujący plik został nieznaleziony lub uszkodzony <katalog główny Windows>system32hal.dll. zainstaluj ponownie kopię tego pliku.
A w windowsie 7 przy próbie formatowania (w tłumaczeniu na polski) Partycji na tym dysku nie można sformatować

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

XP jest nie do uratowania , nawet jak byś nic nie mieszał to reinstalacja systemu była by i tak konieczna , za duże zmiany sprzętowe aby system to ogarnął .

Jak chcesz mieć działający system to tylko format obu partycji ( tzn. ta od XP i ta nowa C z Win7 DE ) , potem z płyty wgrywasz nowego Win 7 .

Formatować partycję systemową możesz z poziomu instalatora Win odpalonego z płyty .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi