seqnda Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2013 (edytowane) Witam. Posiadam chłodzenie freezer 13, służy mi obecnie na socket'cie AM2. Za kilka dni robie przesiadke na intela socket 1155. Niestety zapodziałem gdzieś akcesoria, które pozwalały zamontować chłodzenie na intelu. Pytanie brzmi czy da radę zamontować to chłodzenie wykorzystując części z boxowego chłodzenia intela (g2030)? Może ktoś przerabiał taką sytuację? Pozdrawiam. Edytowane 16 Sierpnia 2013 przez seqnda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2013 (edytowane) nie da rady, box intelowski trzyma się na plastiku który jest przedłużeniem wentylatora. musisz znaleźć akcesoria. W międzyczasie niech chodzi na boxie, i tak nie ma czego chłodzić w tych prockach. Edytowane 16 Sierpnia 2013 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seqnda Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Dzieki za odpowiedz. Ten procek to bedzie "przeczekanie" przed i5. No wlasnie obawiam sie, ze nie znajde :( Wiem ze to nie ten dzial ale zaryzykuje i zapytam: a moze ktos z forumowiczow ma na zbyciu ten koszyk albo poda jakies namiary gdzie mozna zdobyc te akcesoria? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Poszukaj w sieci, ew. załóż temat w dziale "Kupię" :). Co do boxa - @5v nie jest głośny, a spokojnie schłodzi ten procesor i tego na razie bym się trzymał. W przypadku i5 (zakładam, że K ;)) i tak przyda się mocniejsze chłodzenie. BTW Na swojego G530 upchnąłem Freezera 7 Pro i jest git :D. @Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seqnda Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2013 (edytowane) No wlasnie nie moge zakladac tematow w dziale "kupie" :] Nie bedzie to i5 z "k". Chce po prostu wykorzystac to chlodzenie skoro je mam :) zawsze bedzie ciszej/chlodniej. :P Edytowane 16 Sierpnia 2013 przez seqnda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
COOLINGpl Opublikowano 5 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2013 Spróbuj odezwać się do supporu Arctica. Może odsprzedadzą Ci coś z części zapasowych ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...