modlin Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Witajcie, mam dysk SSD 64gb. Kupuje właśnie HDD 1TB. Zastanawiam sie nad dwoma konfiguracjami. 1) system na SSD + gry na HDD 2) wszystko HDD + SSD jako cache Dodam ze komputer jest używany do internetu i gier. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Opcja nr 1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2013 ja mam na SSD system (15gb) oraz co bardziej wymagające gry, z tym że zwykle mam zainstalowane 2-3 więc HDD tylko na filmymuza, mysle że to optymalny układ. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Dyski jako cache to nadajasie do 24GB - pamietam testy na Anandtech, gdzie to sprawdzali. Tak wiec pakowanie 64 ma sens jesli ma dzialac przez wiele miesiecy przy nadzwyczaj wysokim obciążeniu. Najlepiej zrob testy przez tydzien. Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2013 a gdzie na tę chwilę kupisz nowy dysk SSD do 24GB ? po drugie modlin chce do internetugier więc jako cache przeglądarki dysk SSD za 300zł to troche średni pomysł ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2013 (edytowane) Co do cache http://www.tomshardware.com/reviews/intel-z68-express-smart-response-technology-ssd-caching,2938-7.html Edytowane 20 Sierpnia 2013 przez _KaszpiR_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...