Send1N Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Witam złożyłem koledze średniej klasy komputer do gier i wszystko jest cacy testowałem sprzęt kilka godzin gry chodzą bez problemu system także dzisiaj graliśmy razem przez sieć 4 godziny w counter-strike 0 problemów , nasza klasa , poczta , facebook wszystko jest ok problem pojawia się przy próbie pobrania np ccleanera np z instalki lub dobreprogramy wtedy odrazu komputer się resetuje Co to może być bo ja jestem bezradny nie wiem jak mu pomóc a kompa ja składałem więc jestem troszkę w nie miłej sytuacji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Bez specyfikacji trudno diagnozować... Może któraś z kości pamięci wali błąd a może płyta ma nie do końca dobrą kompatybilność z pamięciami na których to złożyłeś a może bios płyty ma bug (oczywiście wgrałeś najnowszy możliwy?)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Send1N Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2013 (edytowane) Akurat płyta i pamięci sprzedałem mu moje ktore wymieniłem dzień wcześniej więc ustawienia są wszystkie takie same a płyta i pamięć 100% sprawna komputer miał być do 1200 zl bez monitora więc udało się tak to złożyć: Specyfikacja to : Chieftec 500W , GA-MA770 UD3 rev 2.0 , Phenom ii x4 955 , Patriot 2x2GB 800 Cl4 , Radeon HD 4850 Zalman z sterownikami Catalyst 11.11 podobno tylko one działają prawidłowo żadne nowsze , Karta sieciowa jest zintegrowana Realteka na płycie. Bios na płycie jest ten sam który był u mnie najnowszy FKd Edytowane 18 Sierpnia 2013 przez Send1N Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Przejrzyj systemowy dziennik zdarzeń. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2013 zainstaluj 12.6 albo 13.4 legacy catalysty - tak profilaktycznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Send1N Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2013 na forach piszą żeby nie instalować powyżej 11.11 bo są problemy i różne cuda no i spadek wydajności sam już nie wiem :O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2013 HDD/SSD? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Send1N Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2013 HDD wd caviar sata ii A więc tak teraz jestem u tego kolegi i problem wyglada inaczej niż on mi to opisał przy wpisaniu np ccleaner czy innej instalki w google komputer grzecznie zamyka sam przeglądarke po chwili zamyka sam gg a za chwile zamyka system i ponownie go uruchamia nie jest tak że komputer odrazu się resetuje . W trybie awaryjnym z obsługą sieci wszystko jest ok normalnie mogę pobierać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Do głowy przychodzi mi jeszcze modyfikowany system (instalka) z niespodzianką w środku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2013 HDD wd caviar sata ii A więc tak teraz jestem u tego kolegi i problem wyglada inaczej niż on mi to opisał przy wpisaniu np ccleaner czy innej instalki w google komputer grzecznie zamyka sam przeglądarke po chwili zamyka sam gg a za chwile zamyka system i ponownie go uruchamia nie jest tak że komputer odrazu się resetuje . W trybie awaryjnym z obsługą sieci wszystko jest ok normalnie mogę pobierać Twój komputer jest zainfekowany. Polecam zainstalować antywirusa i przeskanować nim system. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Send1N Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Wielkie dzięki pomogło :) nie przypuszczałem że to może być virus byłem pewny że to problem sprzętu/sterownikow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...