Skocz do zawartości
czeslaw333

Zasilacz do 2x GTX770 + i5 4670K

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Kupuję pcta i nie mam pojęcia jaki zasilacz wystarczy do takiego zestawu:

i5 4670k(będzie OC)

2x gtx 770 lightning(Będzie OC)

z87 g45

2x 7200RPM Hdd

SSD 128gb 

do tego H100 i 7 wysoko wydajnych wentyli.

Na zasilacz chciałbym wydać do ok 900zł. myślałem nad SeaSoniciem 1000w 80Platinium, Seasoniciem 860w 80Platinium i Corsairem AX860 80 Platinum.  Ile według was wat starczy z lekkim zapasem? 860? Czy może iść po wersje 1000w. Corsair wydaje się być kuszący bo to wydatek tylko ok700zł w porównaniu do ok 1tyś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesteście pewni że zestaw w peak loadzie nie będzie pobierał tych 850wat ?  Bo tą i5 mam zamiar ciągnąć na 4.55 + vcore i OC dwóch Lightningów 770. Skoro SeaSonic robi zasilacze dla corsaira to poco przepłacać 200 zł na 860 Seasonica kiedy w tańszym corsairze mamy zasilacz wykonany przez seasonic i lepsze oploty na kablach ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedna grafa pewnie pociagnie do 300W w load, a i tez musialbys wykrecic ja w kosmos, a wiadomo, ze sli slabiej sie kreci. Realnie pewnie wycisniesz 230W na jednej grafice. Z procka pewnie wiecej niz 160W nie wycisniesz bo sie nie da, realnie bedze to jakies 120W. Tak wiec dobra 650 dala by rade.Seasonic daje gwarancje na 7 lat, a to znaczy, ze tam sa naprawde dobre komponenty.A plaskie kable sa lepsze od wszystkich innych :)Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 4

Edytowane przez _KaszpiR_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi