Skocz do zawartości
_KaszpiR_

Titanfall

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 18.02.2014 o 10:49, thuGG napisał(a):

A patrzyłeś na jakieś podsumowania meczów, albo na info które wyświetla się po zabiciu kogoś? Bo od razu byś wtedy wiedział, że większość zabitych to własnie boty.

Spokojnie można nafarmić K/D

Dołączona grafika

Titan Fall to przyjemna gra, w zorganizowanej grupie można pograć taktycznie. Jest to też gra dla każdego, bo naprawdę jest co robić. Problemy na ten czas to ping (ping  z data center nijak ma się do rzeczywistego), nieznany model finansowy (paczki map za 100zł ? znając EA), ilość i jakość "kontentu", cena (za 100 bym nawet kupił, ale 150 zł nie ma mowy, Wiedźmin 3 czeka.

Edytowane przez KaszaWspraju

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafika

Cytat

Sieciowe strzelaniny nigdy nie stanowiły mojego ulubionego gatunku, zdecydowanie preferuję bowiem produkcje kładące nacisk na solidną kampanię oraz wciągającą fabułę, chociaż spędziłem niezliczone ilości godzin ganiając z karabinem po serwerach Battlefield i Call of Duty. Pewnie dlatego Titanfall poważnie zainteresowałem się dopiero w momencie uruchomienia zamkniętych beta testów, bardziej z powodu poczucia recenzenckiego obowiązku, aniżeli faktycznego oczekiwania na pierwszy samodzielny projekt ekipy odpowiedzialnej za kultowe Modern Warfare. Popularność tytułu wśród gawiedzi sugerowała, że warto przynajmniej zobaczyć co zmajstrowało Respawn Entertaintment, aczkolwiek nie planowałem poświęcić Titanfall indywidualnego artykułu. Większość dziennikarzy, którzy opublikowali recenzje w momencie premiery była zachwycona, ale prawdziwą wartość multiplayerowej strzelaniny można ocenić wyłącznie z perspektywy czasu - przynajmniej kilkudniowej. Zaintrygowany tym podnieceniem ostatecznie zmieniłem zdanie i postanowiłem na spokojnie przyjrzeć się sprawie. Czy Titanfall to rzeczywiście miks Call of Duty z mechami, godny miana rewelacji sezonu?

Cytat
Edytowane przez Caleb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do tytułu to jest na poziome gazety "Fakt", sorki Caleb, tu wymagam więcej od Ciebie, co kreatywnego, a nie "mim" z internetu.

Dołączona grafikaMecze dla maksymalnie 12 graczy

Akurat cała gra jest zbudowana właśnie na tym stosunku graczy 6v6.

Dołączona grafika Zbyt mało broni, plansz i dodatków

Który z FPS ostatnich lat zaoferował od razu 15 świetnych, zbalansowanych map?

Poniekąd mała ilość przełożyła się na świetny ogólny balans rozgrywki.

Dołączona grafika Niedzisiejsza oprawa graficzna

Lekka przesad, płynna dynamiczna rozgrywka, 60 klatek na s, kosztem gorszej grafiki, w BF4 też znajdę słabe tektury i "sprajty" zamiast drzew.

Adam Sessler

Angry Joe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 23.03.2014 o 14:59, KaszaWspraju napisał(a):

Co do tytułu to jest na poziome gazety "Fakt", sorki Caleb, tu wymagam więcej od Ciebie, co kreatywnego, a nie "mim" z internetu.

Co do tytułu, to chyba rzadko czytasz fakt, bo idąc tym tokiem rozumowania powinien brzmieć tak: "Titanfall - Mordercze roboty rozgniatają żołnierzy na miazgę! Szok i niedowierzanie!" :>

W kwestii minusów nie będę szczególnie polemizował. To moje zdanie, wskazane wady są IMO odczuwalne. Ale widać że Titanfall Ci przypasował :>

Edytowane przez Caleb
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przystosował tak, jest to taka strzelana, że każdy znajdzie coś dla siebie, ale tylko wtedy gdy ma chęć szukać. Ilość rożnych elementów rozgrywki zawarta w Titanfall i ich świetne poskładanie, znana z innych PFS'ów, zasługuje na pochwałę. "Call of Duty z wielkimi robotami" to jest główny argument idolów kończący rozmowę na forach.

Respawn położył sprawę w kwestii matchmaking'u i raczej nic się nie zmieni po za prywatnym lobby, które zostanie dodane za jakiś czas. Na pewno też wycieli co nieco z gry, żeby było co do DLC włożyć, pierwsze ma być po 45 dniach od premiery, a raczej to za mało czasu by coś stworzyć od podstaw, a już na pewno nie kilka nowych map na poziomie z podstawki.

Moje zdanie na temat gry świetnie oddają podane wyżej przeze mnie recenzje.

• Upvote 1
  • Downvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkie bronie w zwolnionym tempie :

Podobno dziś pacz, podobno ma już być w nim zawarta możliwość zrobienia prywatnego meczu :

Update coming later today with private matches, gooser update, etc. We'll post lots of info on it as it rolls out.

http://www.titanfall.com/news/titanfall-patch-update-two

Pokaż ukrytą zawartość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na oryginie jest promocja dwa dni gry za darmo, jak ktoś chce po testować. Mi się podoba, ale trochę jedzie sztucznością. Dobre na rozrywkę, na chwilę, ale wchodzić w grę na dłużej to by mi się nie chciało. Na początku pozabijałem z 30 wrogów, ale okazało się, że to boty :D w statsach po meczu 1 kill tylko i 1 tytan :D oraz dwie ucieczki. Zawsze coś ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może zrobią coś z tymi botami w końcu ;) To byłoby dobre wtedy, gdyby gracz miałby możliwość wyboru: gracze lub boty. Poza tym jak się gra w Titanfall'a? Zastanawiam się czy wypróbować, nie mam zbyt szybkich łączy internetowych, zanim pobiorę dzień zleci hehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po hypie na to że się lata po budynkach i są mechy człowiek trochę odpuszcza. Zrobiłem kilka h - gen 2 35lvl chyba. Ale grałem miesiąc temu ostatni raz. Brakuje IMHO mocniejszych broni po każdej generacji. I irytują karty - dopiero niedawno wprowadzili możliwość odsprzedaży z decku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 27.08.2014 o 09:50, maniakomp napisał(a):

Może zrobią coś z tymi botami w końcu ;) To byłoby dobre wtedy, gdyby gracz miałby możliwość wyboru: gracze lub boty.

Nie, nie i jeszcze raz nie. Cała gra jest zaprojektowana tak, że w trakcie meczu są boty i bez nich miałbyś po prostu pusto. Po godzinie gry bez problemu rozróżniasz czy dana postać jest botem, czy człowiekiem i możesz wykorzystać tą informacją jak chcesz (zabijanie botów skraca czas czekania na tytana, a w niektórych trybach daje punkty potrzebne do zwycięstwa).

W dniu 27.08.2014 o 14:22, Orgiusz napisał(a):

Po hypie na to że się lata po budynkach i są mechy człowiek trochę odpuszcza.

Mnie tam dalej to rajcuje. Szybkość gry potrafi być niesamowita. Każdy ma inny gust jak widać ;)

W dniu 27.08.2014 o 14:22, Orgiusz napisał(a):

Brakuje IMHO mocniejszych broni po każdej generacji.

Ale dlaczego wyższe generacje miałby mieć mocniejsze bronie?

To jest FPS, a nie RPG. To jak sobie radzisz świadczy o twoich umiejętnościach, a nie wbitym lvl.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 27.08.2014 o 14:53, DeathTomahawk napisał(a):

(...)

Ale dlaczego wyższe generacje miałby mieć mocniejsze bronie?

To jest FPS, a nie RPG. To jak sobie radzisz świadczy o twoich umiejętnościach, a nie wbitym lvl.

Pozdrawiam

Aby robić mecze z ludźmi na wyższym poziomie? Bo jak widziałem teamy newbie vs 5 gen i miażdżenie świeżaków to zastanawiałem się gdzie jest sens rozgrywki. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 27.08.2014 o 15:46, Orgiusz napisał(a):

Aby robić mecze z ludźmi na wyższym poziomie? Bo jak widziałem teamy newbie vs 5 gen i miażdżenie świeżaków to zastanawiałem się gdzie jest sens rozgrywki.

Co maja bronie do tego? Przecież gdybyś dał tym z gen 5 lepsze bronie to byłoby jeszcze gorzej.

Z tego co ludzie mówią matchmaking pupy nie urywa i to jest ewentualnie do poprawy.

Swoją drogą gen o niczym nie świadczy i poza skrajnym przypadkiem (czyli 0 gen i lvl<20 - ludzie się wtedy jeszcze uczą map i korzystać z uzbrojenia) nieszczególnie na to patrzę.

Sam mam gen 4 i K/D(vs. players oczywiście) większe niż 2.5.

Win/Lose ratio nie podam bo od jakiegoś czasu SSD mi się kisi na gwarancji, ale z tego co pamiętam jest gdzieś w okolicach 1:1. Więc z mojej perspektywy ten matchmaking tak źle nie działa ;)

Szczerze powiedziawszy to aż mnie nosi, żeby pograć. Na szczęście przyszedł nowy 850 Pro i jak tylko znajdę chwilę czasu to stawiam Windowsa i Titanfalla ;)

Ps. Może są jacyś chętni na forum, żeby wspólnie pograć? W tym tygodniu pewnie się nie wyrobię, ale w przyszłym(a może nawet w weekend) jestem chętny wieczorkami na mordowanie.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.titanfall.com/game-update-six

@maniakomp - widocznie jest więcej takich jak ty ;)

Cytat

Pilot Skirmish is the New Featured Game Mode - Pilot Skirmish is an 8v8 mode with no AI and no Titans. Due to the difference in player sizes with the rest of the game modes, Pilot Skirmish will not be among the game modes played when choosing Variety Pack playlist.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 11.03.2015 o 21:13, Quave napisał(a):

A czego oczekiwac po grze, gdzie wiekszosc biega z pistoletem z autoaimem, ktory jest przekozaczony?

Z własnego doświadczenia stwierdzam, że strzelba lepsza, chociaż może to zależeć od mapy.

Gierka fajna jak ktoś chce się zrelaksować, nie na dłuższe sesje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi