WojtekSPEC Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Witam, zabieram się z zakupem urządzenia mobilnego, który sprosta moim wymaganiom: zależy mi na małych wymiarach, skupiam się na 13'3", a jednocześnie dużej rozdzielczości (1600>). Mobilny w trasie, podłącząjąc w domu pod zewnętrzny monitor zyskuje dodatkową przestrzeń roboczą. edytowanie materiałów będzie raczej sporadyczne niż codzienne, ale chciałbym aby taka możliwość była. Wiem, że do tego potrzebny będzie dobry procesor, czy w tym przypadku i5 wystarczy oraz dużo pamięci (6GB) ? no estetyka wykonania komputera oraz lekkość też ma dla mnie ogromne znaczenie, a więc stawiam na ultrabooki. I tutaj do was pytanie, czy ktoś mosiada ultrabooka i montuje na nim jakieś materiały w HD i jak sprawuje się pod względem płynności program do obróbki wideo oraz jak reaguje na to PC, grzeje się, hałasuje? Mam swoją propozycję: http://laptopy.benchmark.pl/test-laptopa/samsung-series-7-np740u3e-s01pl.html Miałem okazję z nim obcować. Jest naprawdę obiektem moich westchnień :-) Ale czy nie zawiedzie mnie przy obróbce wideo w HD? Pytanie do Was czy przy stawianych przeze mnie kryteriach można kupić coś taniej? Dzięki wielkie za pomoc z góry, Wojtek :-) Piona! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...