abes99 Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2013 (edytowane) Planuje małe HTPC do okazjonalnego grania (plazma HDReady 1024x768). Zestaw będzie składał się z Pentium G2020, H61, 4GB, SSD128GB w obudowie Silverstone Sugo SG05BB-Lite, do której wchodzi zasilacz SFX. Początkowo pewnie w zestawie wyląduje Radek HD6670 (którego mam), docelowo może jakieś HD7770/7790. Szukam jeszcze jakiegoś taniego zasilacza SFX do tego zestawu. Zastanawiam się, czy wystarczy używana Delta DPS-300AB-9 (za 30zł na allegro), czy kupić coś nowego (jak najtańszego) np. Tacens Radix Eco 400W (ale jak przeglądam parametry to jakichś sporo lepszych nie ma). A może polecicie coś innego, zakładając że budżet jest dość istotny ... Edit: znalazłem jeszcze takiego Fortrona FSP300-60GLS (używka ok. 50zł na Allegro), ale wydaje mi się słabszy od tej Delty... Edytowane 22 Sierpnia 2013 przez abes99 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr80 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Jaki budzet? Na zasilaczu nie warto oszczedzac. Lepiej dac raz wiecej, niz pozniej zalowac... Wydrapano z mojego N4 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abes99 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Budżet jak najniższy :P. Jeśli Delta za 30zł miałaby nie dać rady, to ew. coś w ok. 100-150zł. Sprzęt do sporadycznego oglądania filmów / giercowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Bierz Deltę, da radę. Delta zawsze robiła solidne zasilacze. Inna sprawa, jakbyś chciał poszaleć to i tak wybór niewielki wśród SFX'ów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abes99 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2013 (edytowane) No właśnie też tak mi się zdaje. Ten zestaw nie powinien wziąć więcej niż 200W. Ewentualnie jeszcze rozważam takiego BeQuiet 300W SFX. Na allegro jest niby nówka (powystawowy czy z wyprzedaży), ale z gwarancją 7 dni za 105zł. Pytanie czy warto tyle dopłacić? Czy lepiej nie przepłacać i brać Deltę? Edytowane 23 Sierpnia 2013 przez abes99 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Ja brałbym zdecydowanie Deltę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abes99 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Ok, dzięki za porady. Wezmę w takim razie Deltę :D... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...