jewgienij Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Witam! Posiadam następujący zestaw: Zasilacz: SeaSonic SS350ET 80+ Mobo: ASRock Z68M/USB3 CPU: Intel Celeron G 530, 2.40GHz, 2MB, LGA1155, 32nm RAM: 8GB = 2 x Good Ram DDR3 4096MB PC1333 CL9 (GR1333D364L9/4G) SSD: Crucial M4 CT128M4SSD1CCA Obudowa: noname fullATX wygrzebany ze śmietnika w firmie ;) Chłodzenie CPU: Scythe Ninja 1 pasywne Chcę wymienić procesor na lepszy, szybszy, ale warunek konieczny: chłodzenie musi pozostać pasywne. Pieniądze nie są najważniejszym kryterium, więc pominę kwestię budżetu. Doradźcie coś rozsądnego ;) Lista obsługiwanych procesorów przez tę płytę główną: http://www.asrock.com/mb/Intel/Z68MUSB3/index.pl.asp?cat=CPU Aha, w razie potrzeby mogę wymienić zasilacz na mocniejszy, aczkolwiek nie planuję nigdy dokładać do tego kompa karty grafiki! Również, jeśli warunkiem koniecznym wsadzenia bardziej mocarnego procka jest wymiana obudowy, to też mogę to rozważyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2013 dowolna i5 pod s1155 - nie krecona - powinna przeżyć na tym pasywnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jewgienij Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2013 (edytowane) Rozumiem, że masz na myśli, że bez zmiany ani obudowy ani zasilacza? A ewentualnie jakiś i7? Edytowane 22 Sierpnia 2013 przez jewgienij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Rozumiem, że masz na myśli, że bez zmiany ani obudowy ani zasilacza? A ewentualnie jakiś i7? Nie przesadzaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2013 z i5 cały zestaw nie weźmie nawet 100W więc zmiany zasilacza nie ma co rozważać. Obudowa wedle uznania, jakiś obieg powietrza wymusić w środku trzeba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...