Skocz do zawartości
patrol256

Netbook MEDION AKOYA E1226 WARTO KUPIĆ ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Chciałbym sobie sprawić netbook'a i przeglądając allegro znalazłem coś takiego:

http://allegro.pl/netbook-10-1-e1226-hdd-250gb-win-7-pl-gratis-i3483690787.html

I tutaj moje pytanie czy warto kupić coś takiego ???

Czytając fora komputerowe natknąłem się na różnie opinie i sam nie wiem co o tym sądzić

poprostu jedni twierdzą że to dobra niemiecka marka, inni że to totalny szmelc, a jeszcze inni że firma Medion

jest od kilku lat pod "skrzydłami" firmy lenovo przez ich produkty są bardzo dobrej jakośći. Proszę o wasze opinie

na ten temat. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak wyżej, nie zrób sam sobie krzywdy, jeżeli nie możesz dołożyć przynajmniej do Acera 5xx, 7xx to kup używane cos z core 2 duo. Ten medion to masakra a nie marka a podzespoły tego są tragiczne nawet do przeglądania internetu. Serio. Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

Edytowane przez bleys
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam przed sobą ao722 z c-60, miałem Asusa z nowszy atomem niż ten w w/w(dostałem do zrobienia) plus kilka innych, również z c2d, wiec mam trochę porównanie. 1gb ram do win 7 to delikatnie mówiąc słaba opcja.

W dniu 23.08.2013 o 22:33, patrol256 napisał(a):
. A czy moglibyście mi jakiegoś dobrego lapka albo coś doradzić ??budżet to 700zł.
Do czego ma Ci służyć? Mówimy nadal o netbookach czy większym sprzęcie? Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2 Edytowane przez bleys

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mówimy już o normalnych lapkach. Poprostu myślałem że ten atom nada się do kilku moich ulubionych gier

ale gadałem wczoraj z znajomym informatykiem i stwierdził że to nie nada sie nawet do pulpitu. Laptop ma 

służyć do internetu i do starszych gier Gothic 2, NFS Carbon i byłoby fajnie jakby również dało się pograć

płynnie w przyzwoitych detalach w League of Legends. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi