pycbmohax Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Witam Serdecznie nadszedl czas nad zastanowieniem sie nad GPU i Zasilaczem Napisze co teraz posiadam Mainboard:MSI Z77 MpowerCPU:3570k~4.5GHZ (HR Macho) RAM: 2x8GB CL9 Crucial Obudowa: Silentium PC Regnum Monitor: Samsung SyncMaster P2770HD (1920x1080) jest duży chyba z "27" cali HDD: ssd+normalny Co mam i chce zmienic: GPU HD 6870 Sapphire Zasilacz OCZ 600 czy 650W blue (jeszcze dawnej generacj z mojego c2duo ma ok 3 lata) Przeznaczegnie: Użytek domowy po pracy Chcialbym czasem zagrac w cos i sie poprostu cieszyc jakoscia (chociaz to nie jest codziennie) Jesli chodzi o zasilacz to chcialbym miec porządek w obudowie i moze za jakis czas zrobic SLI z GPU Budzet jaki chce przezaczyc (tak zeby bylo dobrze i mialo wszystko sens do tego co posiadam) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XarduneK Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Budzet jaki chce przezaczyc (tak zeby bylo dobrze i mialo wszystko sens do tego co posiadam) ILE DOKŁADNIE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pycbmohax Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2013 ILE DOKŁADNIE liczmy + - 1700 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalelo Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2013 (edytowane) Budzet jaki chce przezaczyc (tak zeby bylo dobrze i mialo wszystko sens do tego co posiadam) no to: MSI GTX 770 Gaming Zasilacza pewnie zmieniać nie musisz ale podaj jego dokładny model. Taki zestaw nie pobierze więcej jak 400W po OC procka i karty a jak chcesz mieć porządek w obudowie i tylko z tego względu wymienić to Be Quiet! PP L8-CM 530W lub http://www.morele.net/zasilacz-thermaltake-atx-smart-550w-modular140mm-80-bronze-sp-550mpcbeu-440694/ Edytowane 15 Sierpnia 2013 przez michalelo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pycbmohax Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2013 ale wydaje mi sie ze zasilacz o mocy 530 nie da rade sli ktore chcialbym zrobic za jakies pare miesiecy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obijak Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Zasilacz zmień,jak stwierdzisz,że ta GTX 770 Tobie nie starcza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pycbmohax Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Panowie takie pytanie ! Wsumie wmiare tanio mozna teraz dostac HD 5970 na allegro Powiedzcie mi prosze czy oplaca sie 2x 5970 czy juz niebardzo ? Pozdrawiam ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Pomijając wydajność, te karty są już chyba tak stare, że mogą być problemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pycbmohax Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Witam Raz jeszcze Chcialbym poprosic o rade ! Kupilem juz zasilacz potrzebna GPU Kwota jaka chce przeznaczyc to ok 1000zl Moze byc uzywana ! Pozdrawiam ! dodam tylko ze uzywam jednego monitora 27' i rozdzielczosc to 1920x1050 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalelo Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Jaki zasilacz kupiłeś? Grafa: ASUS GTX 760 DC II Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pycbmohax Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2013 OCZ ZS 750W jesli chodzi o karte to jak powiedzialem ewentualnie moze byc uzywka wazne zebym w 1000 sie zmiescil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalelo Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2013 (edytowane) Coś takiego http://allegro.pl/gigabyte-radeon-hd-7970-oc-oc-3gb-ddr5-i3492186208.html karta na poziomie GTX 770 Edytowane 22 Sierpnia 2013 przez michalelo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pycbmohax Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2013 to jest ta HD 7970 OC ? czy zwykla ? bo pisze ze OC OC ale to roznie z tym bywa a mega fachowcem w tym niejetem bo cena jest wmiare atrakcyjna .. jakis haczyk ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Zwykła OC ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pycbmohax Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2013 czyli zwykla bo OC ma 1100 Mhz taktowanie a ta wyglada ze ma 1000 Dzieki Klaus michalelosluchajcie a jesli np gtx 680 by sie dalo dorwac w tej cenie to jest ok ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2013 To nie jest zwykła tylko OC. Dałem ci na talerzu inf., przeczytaj. Jest zwykła czyli WF3, OC, SO, TO. OC - OverclockSO - Super Overclock TO - można tłumaczyć Turbo Overclock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pycbmohax Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Dzieki wielki Klaus Panowie takie pytanie GTX 770 najtaniej mozna dorwac + - 1250 zlHD 7970 OC 1000/5500 za ok 950zl Pytanie czy warto dokladac 300zl ? czy przy 1 monitorze i rozdzielczosci 1920x1080 to niema sensu ? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pycbmohax Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2013 (edytowane) Witam Serdecznie bardzo prosze o rade co kupic z w/w rzeczy Otoz napisze co potrzebuje Dysk SSD ---> mam OCZ Agility 2 60gb (Sata II) chce cos na sata III bo przy takiej plycie procku az wstyd miec taki dysk chyba Sluchawki do muzyki, gier (mam KOSS UR40 ale srednio sie w grach sprawdzaja i niemaja microfonu) dziekowke mam Xonar DX No i kwestia monitora (pytanie) Mam teraz Samsung SyncMaster P2770 HD 1920x1080 Jest duzy aczkolwiek jest to tez "telewizor" wiec zastanawiam si eczy poprostu niedac go jako telewizor w kuchni w nowym mieszkaniu a mam tam troszke mniej miejsca dlatego wydaje mi sie ze potrzebuje czegos mniejszego niz 27 cali Reszta podzespolow jakie mam MSI Z77 Mpower i3570k@4.5 16 GB ram Karta Dziekowa Xonar DX Dzieki wielkie za rade ! Edytowane 24 Sierpnia 2013 przez pycbmohax Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2013 A napiszesz jaki budżet masz na te rzeczy i jakiej pojemności oczekujesz czy mamy zgadywać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pycbmohax Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Faktycznie sorki.. Dysk 12x GB maxymalnie wiecej nieuzywam sluchawki okolo 300 monitor ok 1000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalelo Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Faktycznie sorki.. Dysk 12x GB maxymalnie wiecej nieuzywam sluchawki okolo 300 monitor ok 1000 słuchawki ( http://www.ceneo.pl/10260464 ) monitor ( http://www.morele.net/monitor-led-eizo-23-fs2333-fs2333-bk-wide-16-9-seria-foris-ips-kalibracja-easypix-czarny-magix-photo-graphic-5lat-gwarancji-532673/ ) SSd bym narazie zostawił i dołożył do tego monitora bo warto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pycbmohax Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2013 czyli jak zmienie ssd sata II na ssd sata III to niebedzie odczuwalne ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalelo Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2013 czyli jak zmienie ssd sata II na ssd sata III to niebedzie odczuwalne ? Zyskasz szybszy czas odczytu i zapisu ale czas dostępu sie nie zmieni. Jeśli jest to dysk na programy i windows a tak jest wydaje mi się że nie odczujesz różnicy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pycbmohax Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Zyskasz szybszy czas odczytu i zapisu ale czas dostępu sie nie zmieni. Jeśli jest to dysk na programy i windows a tak jest wydaje mi się że nie odczujesz różnicy Tylko tam mam windowsa i programy czyli ok 40 gb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2013 (edytowane) czyli jak zmienie ssd sata II na ssd sata III to niebedzie odczuwalne ? Sata II czy III to nie ma znaczenia. Różnice odczujesz tylko dlatego że ten obecny SSD jest wolny w porównaniu do tego co się teraz produkuje! Na dzień dzisiejszy Plextor M5S 128GB od 369zł lub szybszy i z dłuższą gwarancją lecz droższy OCZ Vector 128GB. Obecnie jest w bardzo dobrej cenie i warto dołożyć o ile nie liczysz tu każdego grosza. Szczegóły i linki tutaj: http://forum.purepc.pl/topic/270332-wszystko-o-ssd-faq-1-strona/ Edytowane 24 Sierpnia 2013 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pycbmohax Opublikowano 7 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2013 Witam raz jeszcze Panowie ! Dzieki bardzo za rady Otoz kupilem juz monitor i dysk ssd plextor m5s Pozostala jedynie kwestia karty graficznej bo jeszcze jade na integrze .... budzet jaki mam nato 1000zl Moze byc uzywka byle calosc miala rence i nogi ! Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pycbmohax Opublikowano 8 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2013 Up prosze o rade Potrzebne GPU do 1000zl jakie ? moze byc uzywane ! Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...