modlin Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Witajcie, zakupiłem sobie dzisiaj 3570k z nadzieją na jakieś wstępne OC. Zgodnie z wiedzą z przed kilku lat oraz informacjami z poradników poustawiałem wydaje mi się poprawnie większość ku temu potrzebnych ustawień. Niestety zmiana mnożnika nie powoduje zmiany taktowania. Bios twierdzi że jest 3,8GHz a CPUID twierdzi że jest 3,4GHz. Bios jest najnowszy. Załączam zdjęcia. Może ktoś z was odgadnie OCB bo ja już nie mam siły. Jest to screen z clickbios, w biosie mogę w pełni manipulować mnożnikiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Na pewno kupiłeś procka z K? Wysłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Witajcie, zakupiłem sobie dzisiaj 3570k z nadzieją na jakieś wstępne OC. Niestety zmiana mnożnika nie powoduje zmiany taktowania. Bios twierdzi że jest 3,8GHz a CPUID twierdzi że jest 3,4GHz. Pokaż screen z CPU-Z Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modlin Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Problem rozwiązany. Okazuje sie ze funkcja MFlash - update bios z poziomu uefi na płytach MSI jest wadliwa, a właściwie do [gluteus maximus]. Rozwiązaniem problemu było napisanie boisu programem napisanym przez użytkowników angielskiego forum MSI. Obecnie leci na 4GHz na stockowym napięciu. OCCT 3h bez problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...