DEALORKILL Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Witam mam pytanie " W jaki sposób mogę polepszyć osiągi mojego komputera i czy ma to sens ? " SPECYFIKACJA: SYSTEM OPERACYJNY : WINDOWS XP PROFESSIONAL SERVICE PACK 3 PŁYTA GŁÓWNA : Hewlett-Packard 0A58h PROCESOR : DualCore Intel Pentium D 920, 2800 MHz (14 x 200) KARTA GRAFICZNA : NVIDIA GeForce 210 512 MB DDR2 PAMIĘĆ RAM : 3.5 GB DDR2 DYSK TWARDY : WDC WD800JD-60LSA5 (74 GB) jeśli nie podałem czegoś ważnego proszę mi napisać gdzie popełniłem błąd a ja go naprawie Czytałem że moja płyta główna obsługuje : intel core 2 duo windowsa 7 więc zamierzam je zakupić. Czy to dobry pomysł ? Proszę o rady jak mogę polepszyć wydajność mojego komputera Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Najlepsze wyjście to kupno nowego sprzętu , ale tutaj byś musiał trochę dołożyć . Celeron G1610 - 159 zł MSI H61M-P20 - 150 zł Goodram 2GB DDR3 1 333 mhz CL9 - 64 zł Fortron HLN 350W - 50 zł Razem : 423 zł , ceny ( oprócz PSU ) z morele.net Do tego jakaś tania buda z allegro i masz dużo lepszy sprzęt niż miałeś , potem jak sprzedasz obecne graty to kupisz sobie lepszą kartę . Z drugiej strony możesz ładować kasę w obecny sprzęt - kupić na allegro C2D E6600 + lepsza karta i podany fortron na wszelki wypadek . Choć to połowiczne rozwiązanie , sprzęt stary i nie jest już taki mocny , w dodatku E6600 na tej płycie nie pokręcisz i nie wiem czy da się bez problemu w nią wsadzić tego procka ( bios etc. ) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEALORKILL Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Dziękuje za odpowiedź i czekam na inne propozycje . Czy przy obecnej konfiguracji opłaca mi się instalować windowsa 7 ultimate 64 bit (oryginał) ?????????????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Przy tym CPU i takiej ilości RAM 64bit nie mają sensu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEALORKILL Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2013 (edytowane) A jeśli mam już ten system to , czy komputer będzie szybciej pracował jeśli go zainstaluje ????? Edytowane 26 Sierpnia 2013 przez DEALORKILL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEALORKILL Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2013 (edytowane) Mam konkretne pytanie czy wydajność się poprawi ??????????????????????? Jak wam szkoda to wiecie przyjme lepszy sprzęt żeby wam windowsa nie było szkoda ;) Edytowane 26 Sierpnia 2013 przez DEALORKILL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Bez zmiany bebechów instalacja nowego systemu poprawi nie wiele , szczególnie przy przesiadce z XP na W7 . Zyskasz jak twój obecny system jest mocno zasyfiony , jak regularnie go konserwujesz to zyskasz nie zbyt dużo a nawet możesz trochę stracić na wydajności względem XP . Jak chcesz aby ten system się nie marnował to zmieniaj sprzęt na wyżej podany , ew. zmień ram na 4GB . G1610 + 2GB ram @ W7 X64 będzie o wiele lepiej działać niż PD 920 i 3,5 GB ramu na tym samym systemie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEALORKILL Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Dzięki temat uważam za zamknięty . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...