Oskar29 Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2013 (edytowane) Hej. Mam problem z podkrecaniem apu. Przy mnozniku x26(bylem nastawiony na oc gpu) nie moge uzyskac wiekszego fsb niz 117 mhz przy napieciu 1,46v. Jak myslicie czego to moze byc wina? Chlodzenie proca silentium pc fera, mobo gigabyte a75-d3h, ram corsair 1600mhz. Nie pokoją mnie temp czujnikow sa absurdalne(jutro wrzuce fotke pisze z fona). Czy jest to juz koniec mozliwosci mojego kawalka krzemu czy jest to moze wina ktoregos z podzespolow? Edytowane 26 Sierpnia 2013 przez Oskar29 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Nie znam tej platformy, nie powymądrzam się więc. Kręcąc fsb czy inną szyną ciągnie się w górę pamięci. Może to pamięci trzeba dać niżej (dzielnik/mnożnik pamięci) i timingi dać na sztywno? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar29 Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Próbowałem z mnożnikami pamięci. Ciągle to samo. Timingów nie próbowałem spróbuję jutro. Co myślisz o tych temp z czujników? Mi się wydają absurdalne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar29 Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Czy możliwe że problemem jest mój stary dysk? Mam samsunga spinpoint f1 500gb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathTomahawk Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Czy możliwe że problemem jest mój stary dysk? Mam samsunga spinpoint f1 500gb.Nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Wyłącz AHCI. Jeśli korzystasz z iGPU, to monitor podłączaj tylko przez DVI lub HDMI. Spróbuj też ustawić niższy mnożnik proca i od razu dać 133 MHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...