Skocz do zawartości
tomek2855

Procesor + Grafika + Ram + Zasilacz za 1000zł

Rekomendowane odpowiedzi

WItam, zamierzam kupić komputer na który zamierzam przeznaczyć 1300zł. Wziąłbym zestaw za 1300 z strony głównej, ale jest pewien problem, trzeba doliczyć koszty obudowy czyli wtedy wyjdzie trochę drożej. Wybrałem sobie taki zestaw co o nim myslicie, a może polecicie inny? 

http://www.morele.net/inventory/info/Wq3Kxc/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dysponując taką kwotą chyba zdecydowałbym się na to: http://allegro.pl/dell-760-sff-c2d-3ghz-e8400-2gb-160gb-rw-12mc-gw-i3453221808.html

+ HD7750 low profile + 2GB ramu + 60GB SSD

Edytowane przez humanoidal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, posiadam płyte główną ASUS M4N68T socket AM3, mam 1000zł do wydania na nowe podzespoły.

Wybrałem sobie:

AMD Phenom II X4 965

Good Ram DDR3 4GB 1333 CL9

Corsair VS 450W

Gigabyte Radeon HD 7770 OC GDDR5

Obecnie posiadam:

Athlon II X2 255

2GB RAM 1333 CL9

Geforce 9500 GT

Zasilacz no-name 450W

Czy wybrany zestaw jest odpowiedni?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Działać będzie - pytanie jak długo? Ten procek nawet przy standardowych taktach ma spory "apetyt", to przekłada się na duże obciążenie sekcji zasilania, która jest słaba więc będzie się grzała jak patelnia - a wysoka temperatura nie wpływa dobrze na żywotność elektroniki. Do tego dochodzi pewien problem boxowego chłodzenia - pod obciążeniem jest bardzo hałaśliwe.

Popatrz na porównanie obu procesorów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi