witek95 Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Witam. Mam zamiar kupić komputer głównie do gier i to tych najnowszych typu BF3, Assasins Creed 3 itd. 1 zestaw to amd phenom II 965 8gb ram DDR3 1333Mhz grafika GeForce GTX 650 1gb DDR5 2 zestaw to : intel core i3 3240 4gb ram DDR3 1333Mhz grafika GeForce GTX 650 TI boost 1gb DDR5 Który z nich lepiej spisze się w grach? Może ktoś z Was grał na podobnym sprzęcie i wie mniej więcej jak te gry na czymś takim chodzą i czy w ogóle da się grać np. w BF3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Bramka nr.2 . Procek szybszy i chłodniejszy choć nie ma opcji OC , grafika sporo lepsza - poziom wydajności HD7850 . Zwykły GTX650 non Ti to ma poziom wydajności HD7770 lub nawet mniej . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek95 Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Czyli mniejsza ilość rdzeni nie będzie mnie ograniczać w grach typu BF3 czy w innych bardzo wymagających? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Akurat ilość rdzeni czy taktowanie danego procesora to nie najważniejsze wyznaczniki jego wydajności , bardziej liczy się wydajność pojedyńczego rdzenia czy wydajność samej architektury . Tutaj Intel jest daleko przed AMD jeżeli chodzi o wydajność , także pobór prądu też jest OK . W dodatku I3 ma HT - takie wirtualne rdzenie , dość dużo dają w grach . Także całość komputera też jest ważna , średni Quad sparowany z średnią kartą może być gorszy niż bardzo wydajne 2 rdzenie wspomagane dobrej klasy kartą . A oba podane GTX dzieli przepaść jeżeli chodzi o wydajność w grach . 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek95 Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Ok wielkie dzięki za informację :). Trochę mnie oświeciłeś :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...