iDaft Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2013 (edytowane) Błędów, bo trochę zmęczony byłem po imprezie, wybacz. Chodzi tu mniej więcej o to, iż ten "równik" jest to zobrazowane najbardziej neutralne (naturalne?) pasmo przenoszenia, co w słuchawkach jest raczej nie do osiągnięcia. Jeżeli masz np. -10Dbr na tonach wysokich, to można to interpretować jako małą ilość tych właśnie rejestrów. Jednakże taki wykres nie może posłużyć w pełni jako argument, ponieważ jak już wcześniej napisałem, obrazuje on jedynie pasmo przenoszenia, a nie jak grają słuchawki. Czy ten bas jest klarowny, czy twardy, to już dowiemy się jedynie odsłuchując. Możemy np. stwierdzić, iż słuchawki które wychodzą o kilka Db ponad "linie 0" nie są wcale jasne, bo te wysokie rejestry mogą szybko zanikać. Edytowane 2 Września 2013 przez iDaft Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2013 (edytowane) Obczaj ten temat: http://forum.purepc.pl/topic/314986-sluchawki-do-gier-temat-zbiorczy/page-7 W moich postach (191 i 192) zamieściłem ciekawą lekturę do poczytania i ostatecznie na co postawiłem. Edytowane 2 Września 2013 przez radiergummi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iDaft Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2013 Tylko, że Ty umieściłeś tam linki do opisów, które mogę Ci z ręki napisać. Na razie tylko nie widać zaangażowania Autora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2013 Bo jego dawno już tu nie ma. W sumie szkoda byłoby, gdyby Twoje posty miały zlecieć na samo dno podforum i może lepiej byłoby dołączyć całość do przyklejonego tematu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iDaft Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2013 (edytowane) Dlatego zamiast tematu zbiorczego zaproponowałbym wątek z Polecankami, który mógłbym oczywiście napisać. Jednak na razie nie wiem, czy nie naruszę jakoś regulaminu dublując temat. Edytowane 2 Września 2013 przez iDaft Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2013 Jak najbardziej, jeżeli masz siłę takie opracowanie spłodzić, to będzie mile widziane. Moim zdaniem Nie ma jednak sensu tworzyć kolejnych nowych bytów na forum i o wiele lepsze byłoby tradycyjne umieszczenie Twojego opracowania wraz z zaznaczeniem zasług osoby piszącej w pierwszym poście tego już przyklejonego tematu, albo jeżeli to jest technicznie wykonalne przesunięcie takiego Twojego posta z opracowaniem na początek przyklejonego tematu - będzie o wiele przystępniej i nie będziemy powielać niepotrzebnie tematów. Z drugiej strony nie spodziewałbym się dzięki temu jakiejś rewolucji, bo ludziom zwyczajnie nie chce się czytać czegokolwiek i wolą trzepnąć posta w stylu "Elo jakie słóchawki do gry koniecznie z mikrofonę jestę audiofilę więc tylko wyrzsza pułka hcę wydać max 50 zł pomórzcie!" niż przelecieć dwie strony do tyłu w przylepionym temacie i niż przeczytać te 15 postów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iDaft Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2013 (edytowane) Dlatego zaproponowałem już Administratorowi, a wcześniej Panom Redaktorom, iż skrobnę co nieco. W sumie już zacząłem pisać i tekstu jest tak dużo, że jako post w temacie z kilkoma setkami wypowiedzi moim zdaniem by się marnował. Edytowane 2 Września 2013 przez iDaft Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chaq3l Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2013 (edytowane) Przepraszam, byłem przez te parę dni w górach. Skusiłbym się na słuchawki AKG K550, ale patrząc na ich cenę zastanawiam się, czy starczy mi pieniędzy na jakąś dobrą kartę dźwiękową pod nie. Zgadzam się na edycję tego tematu, ale chciałbym, żeby moje pytanie też było widoczne. Co do muzyki, to słucham wielu gatunków, rzadko hip-hopu, czasami metal, raczej drum and bass, electro house, a czasami czegoś komercyjnego. Dzięki wszystkim za pomoc, szczególnie iDaft'owi. Edytowane 4 Września 2013 przez chaq3l Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...