tomasir Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Mam takie pytanko. Na jednym z forów mój temat został moim zdaniem bezprawnie zamknięty, bowiem pomimo nie złamania żadnego z punktów regulaminu. Chcę ich podać do sądu by uzyskać jakies zadośćuczynienie (choćby przeprosziny) za poniesione straty moralne :D Bo oczywiście temat który założyłem jest moją prywatną własnością i nie mieli prawa go zamknąć, szczególnie że nie zostałem o tym poinformowany :evil: Chcę się powołać na ograniczenie wolności słowa i dodatkowo na koszty związane z korzystaniem z internetu, na przeczytanie dodatkowych wątków by zrozumieć dlaczego ów temat wymagał zamknięcia :D Oczywiście nie żartuję! Chcę chociaż ich trochę postraszyć. No rzucajcie tylko bez żadnych głupot!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Nie masz szans Tomasir :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fraag Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 nie no, teraz to mnie rozbawiles, naprawde. Zadoscuczynienie za straty moralne w wyniku zamkniecia twojego topicu? rotfl, dobrze ci radze abys nie podawal tego do sadu bo poprostu cie wysmieja... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Nie masz szans Tomasir :?A może jakies konkrety??? Czyżby na naszym już ktoś próbował :wink: Trzeba być twardym i wierzyć w Siebie! :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość igrok Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 nie no, teraz to mnie rozbawiles, naprawde. Zadoscuczynienie za straty moralne w wyniku zamkniecia twojego topicu? rotfl, dobrze ci radze abys nie podawal tego do sadu bo poprostu cie wysmieja... fakt polska to nie usa ale powoli sie zblizamy do ich kretynstwa dlatego jestem ciekaw dlaczego tomasir niema szans? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 nie no, teraz to mnie rozbawiles, naprawde. Zadoscuczynienie za straty moralne w wyniku zamkniecia twojego topicu? rotfl, dobrze ci radze abys nie podawal tego do sadu bo poprostu cie wysmieja...W Polsce na takie procesy niema szans :( niestety sąd oddali taką sprawę. Chyba, że udowodnisz poniesienie jakichś rzeczywistych strat wynikających z tego faktu. Prawdopodobnie będzie też problem ze znalezieniem regulacji prawnej takiej materii, może k.c. Ale rację ma reed - nie masz szans. Internet w Polsce (i nie tylko) jest wciąż wielką tajemnicą dla tradycyjnych instytucji prawnych - próby bezpośredniego stosowania "zwykłych" przepisów do takich zdarzeń zwykle kończą się fiaskiem. Jedyną pociechą dla CIebie może być publikacja tutaj całej sytuacji - gdzie, kiedy i za co - może inni użytkownicy wstawią się za tobą na tamtym (bo zakładam, że nie chodzi o tweak) forum :) albo przyznają Ci rację. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruido Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 nawet jezeli bedzie sprawa sadowa to ja umoza poniewaz jest nikska szkodliwosc :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zoltar Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Tomasir sam odpowiedziałem na twojego posta na "tamtym" forum. Jednak Jesteś chyba nia nim dosyć krótko, więc nie Znasz zasad na nim panujących. Moderator wyjaśnił Ci dlaczego temat został zamknięty. Rozumiem o co Ci chodzi, ale musisz zrozumieć, że jest to forum o innej tematyce... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 W Polsce na takie procesy niema szans :( niestety sąd oddali taką sprawę. Chyba, że udowodnisz poniesienie jakichś rzeczywistych strat wynikających z tego faktu. Prawdopodobnie będzie też problem ze znalezieniem regulacji prawnej takiej materii, może k.c. Ale rację ma reed - nie masz szans. Internet w Polsce (i nie tylko) jest wciąż wielką tajemnicą dla tradycyjnych instytucji prawnych - próby bezpośredniego stosowania "zwykłych" przepisów do takich zdarzeń zwykle kończą się fiaskiem. Jedyną pociechą dla CIebie może być publikacja tutaj całej sytuacji - gdzie, kiedy i za co - może inni użytkownicy wstawią się za tobą na tamtym (bo zakładam, że nie chodzi o tweak) forum :) albo przyznają Ci rację. A może postarać się o zaświadczenie od psychiatry, że owe zamknięcie tematu wywarło ogromny wpływ na moją psychikę skutkiem czego stałem się w danym okresie częściowo neizdolny do pracy, a zatem i do utrzymywania się (choćby przez kilka dni), co niewątpliwie znalazło odzwierciedlenie w braku podwyżki w firmie (zbyt słabe moje wyniki). Wówczas chyba by moje szanse wzrosły :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 W Polsce na takie procesy niema szans :( niestety sąd oddali taką sprawę. Chyba, że udowodnisz poniesienie jakichś rzeczywistych strat wynikających z tego faktu. Prawdopodobnie będzie też problem ze znalezieniem regulacji prawnej takiej materii, może k.c. Ale rację ma reed - nie masz szans. Internet w Polsce (i nie tylko) jest wciąż wielką tajemnicą dla tradycyjnych instytucji prawnych - próby bezpośredniego stosowania "zwykłych" przepisów do takich zdarzeń zwykle kończą się fiaskiem. Jedyną pociechą dla CIebie może być publikacja tutaj całej sytuacji - gdzie, kiedy i za co - może inni użytkownicy wstawią się za tobą na tamtym (bo zakładam, że nie chodzi o tweak) forum :) albo przyznają Ci rację. A może postarać się o zaświadczenie od psychiatry, że owe zamknięcie tematu wywarło ogromny wpływ na moją psychikę skutkiem czego stałem się w danym okresie częściowo neizdolny do pracy, a zatem i do utrzymywania się (choćby przez kilka dni), co niewątpliwie znalazło odzwierciedlenie w braku podwyżki w firmie (zbyt słabe moje wyniki). Wówczas chyba by moje szanse wzrosły :wink: Nie no lol :) TO juz przesadzasz, a co tak strasznie Ci na tym temacie zalezy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 nie no, teraz to mnie rozbawiles, naprawde. Zadoscuczynienie za straty moralne w wyniku zamkniecia twojego topicu? rotfl, dobrze ci radze abys nie podawal tego do sadu bo poprostu cie wysmieja... haha... dobre...podoba mi sie... pewnie do sadu z nimi! a tak powaznie to chyba ci sie naprawde nudzi ? ? Pamietaj ze sad to moze tobie wlepic kare za zabieranie czasu sadowi na glupoty! :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Nie no lol :) TO juz przesadzasz, a co tak strasznie Ci na tym temacie zalezy? Oczywiście że zależy! Dla mnie najważniejsze są zasady! A jak mówi moja przyszła żona: Najważniejsze są zasady, im głupsze tym lepsze :P ! Chcę poprostu tych ........... z tamtego forum nieco nastarszyć, a żey to zrobić muszę mieć jakieś argumenty, więc właśnie staram się wszystko zebrać do kupy. Postraszę ich trochę ale jeśli przeproszą publicznie na forum, albo chociaż poprzez mail to dam sobie spokój. A jak nie to się pomyśli :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Nie no lol :) TO juz przesadzasz, a co tak strasznie Ci na tym temacie zalezy? Oczywiście że zależy! Dla mnie najważniejsze są zasady! A jak mówi moja przyszła żona: Najważniejsze są zasady, im głupsze tym lepsze :P ! Chcę poprostu tych ........... z tamtego forum nieco nastarszyć, a żey to zrobić muszę mieć jakieś argumenty, więc właśnie staram się wszystko zebrać do kupy. Postraszę ich trochę ale jeśli przeproszą publicznie na forum, albo chociaż poprzez mail to dam sobie spokój. A jak nie to się pomyśli :wink: daj linka - juz ja ich postrasze :) :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zoltar Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Nie no lol :) TO juz przesadzasz, a co tak strasznie Ci na tym temacie zalezy? Oczywiście że zależy! Dla mnie najważniejsze są zasady! A jak mówi moja przyszła żona: Najważniejsze są zasady, im głupsze tym lepsze :P ! Chcę poprostu tych ........... z tamtego forum nieco nastarszyć, a żey to zrobić muszę mieć jakieś argumenty, więc właśnie staram się wszystko zebrać do kupy. Postraszę ich trochę ale jeśli przeproszą publicznie na forum, albo chociaż poprzez mail to dam sobie spokój. A jak nie to się pomyśli :wink: daj linka - juz ja ich postrasze :) :D Nie ośmieszajcie się :? :? :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Tomasir sam odpowiedziałem na twojego posta na "tamtym" forum. Jednak Jesteś chyba nia nim dosyć krótko, więc nie Znasz zasad na nim panujących. Moderator wyjaśnił Ci dlaczego temat został zamknięty. Rozumiem o co Ci chodzi, ale musisz zrozumieć, że jest to forum o innej tematyce... W regulaminie nic nie ma przeciw założeniu takiego tematu! A sam musisz przyznać że jeśli Admin Ci pisze że sprawiedliwość będzie w niebie to nie jest w porządku! Pnadto jaki mod od nich ze mną na pv gadał i napisał że dlatego zamknął temat bo zwykle się kłótnie robią - u mnie nie było nawet najmniejszych zaczątków kłótni. Jeszcze nigdy (jak dobrze pamiętam) mi nikt tematu nie zamknął, więc nie daruję zbyt szybko... Mam nadzieję że Ty nie jesteś tam modem i nie "przekazujesz" wieści Im :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zoltar Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Mam nadzieję że Ty nie jesteś tam modem i nie "przekazujesz" wieści Im Nadzieja jest często zgubna :wink: :wink: :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 nawet jezeli bedzie sprawa sadowa to ja umoza poniewaz jest nikska szkodliwosc :wink:To sprawa z oskarżenia prywatnego :) Niska szkodliwość niema tu nic do rzeczy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 A może postarać się o zaświadczenie od psychiatry, że owe zamknięcie tematu wywarło ogromny wpływ na moją psychikę skutkiem czego stałem się w danym okresie częściowo neizdolny do pracy, a zatem i do utrzymywania się (choćby przez kilka dni), co niewątpliwie znalazło odzwierciedlenie w braku podwyżki w firmie (zbyt słabe moje wyniki). Wówczas chyba by moje szanse wzrosły :wink: Jak mówłem musisz wykazać rzeczywistą stratę (czyli szkodę jaką wyrządziło to zdarzenie tzw. dammnum emergens) to o czym tutaj piszesz, to utracone korzyści (lucrum cesans) - a na pokrycie tego typu szkód w tym przypadku niema co liczyć, bo w naszym systemi w ogóle bardzo rzadko orzeka się ich pokrycie. Co do samej podstawy roszczenia - to dokładnie przejrzyj regulamin czy nie ma tam jakichś podstaw, by usunięcie tamtego tematu uznać za zasadne. PS. Słusznie, że chcesz walczyć o zasady - tak trzymać. Szkoda, że to walka z wiatrakami bo u Nas zasady ma się powszechnie gdzieś! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koz@k Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Podaj adres forum sprawdze jakie z nich kozaki :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 kozak, ma go chyba w podpisie ;) Chyba o te forum chodzi ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość igrok Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Trza przyznac ze tomasir jest zawziety i twardy no i walczy o sluszna rzecz niestety dario ma racje- to walka z gory przegrana... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 kozak, ma go chyba w podpisie ;) Chyba o te forum chodzi ;)Żeby nie było wątpliwości: nie podaję do sądu (a racze nei chcę straszyć) forum na którym jestem modem! BEz przesady!!! Tamto "złe" forum to: www.forum.tuning.pl I nic na razie niech nikt tam nie pisze!!!! :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 facet przeginasz niedlugo to urzytkownicy beda straszyc moderatorow sadem ;) rotfl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlaveBlade Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 wiesz... to wygląda mniej więcej tak... poniesiesz koszty adwokata, oni na pewno bedą mieli lepszego (chyba że jestes bogaty) najprawdopodobniej sąd oddali sprawę więc będziesz czekał na rozstrzygnięcie ok 6 miechów... jeśli przegrasz poniesiesz koszty odwołania i najprawdopodobniej oni potem będą cię ciagać po śadach za to iz ponieśli straty moralne., Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość igrok Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 facet przeginasz niedlugo to urzytkownicy beda straszyc moderatorow sadem rotflA co wladza dla LUDU a nie garstki iperialistycznych insektow zywiacych sie niewiedza kolektywu :D :lol: ;) A tak serio to roznie bywa... ja bym sie niezdziwil jak by w usa byla taka sprawa w sadzie a napewno bedzie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 facet przeginasz niedlugo to urzytkownicy beda straszyc moderatorow sadem ;) rotflJak by co nie będę straszył Ciebie tylko Liska albo Marco, bo jak mnie nie myli to oni są współwłaścicielami forum. Czuj się bezpieczny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 facet przeginasz niedlugo to urzytkownicy beda straszyc moderatorow sadem ;) rotfljeśłi moderatorzy będą szkodzić użytkownikom - to dlaczego by nie. Nic mi nie wiadomo o jakimś immunitecie dla moderatorów :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zoltar Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 co nie będę straszył Ciebie tylko Liska albo Marco A czy Oni bedą się Ciebie bać ??? :lol: :lol: :lol: Temat jest lolowy na maxa :lol: :lol: :lol: Uwaga moderatorzy i administratorzy :P Bać się !!! :P :P :P :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigzzgib Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Nie no lol :) TO juz przesadzasz, a co tak strasznie Ci na tym temacie zalezy? Oczywiście że zależy! Dla mnie najważniejsze są zasady! A jak mówi moja przyszła żona: Najważniejsze są zasady, im głupsze tym lepsze :P ! Chcę poprostu tych ........... z tamtego forum nieco nastarszyć, a żey to zrobić muszę mieć jakieś argumenty, więc właśnie staram się wszystko zebrać do kupy. Postraszę ich trochę ale jeśli przeproszą publicznie na forum, albo chociaż poprzez mail to dam sobie spokój. A jak nie to się pomyśli :wink: Aahaha Uważaj żeby się ciebie nie pszestraszyli P.S Ty chyba na serio masz coś z głową, weź jeszcze powiedz w sądzie że tak się zdenerwowałeś i spaliłeś dużo fajek i przez nich będziesz miał raka A tak poza tym to przestań robić z siebie pośmielisko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Aahaha Uważaj żeby się ciebie nie pszestraszyli P.S Ty chyba na serio masz coś z głową, weź jeszcze powiedz w sądzie że tak się zdenerwowałeś i spaliłeś dużo fajek i przez nich będziesz miał raka A tak poza tym to przestań robić z siebie pośmielisko Tak od początku: przestraszyć piszę się przez "rz" a nie "sz". Z głową mam jak najbardziej wszystko w porządku a u Ciebie widać że nawet nie jesteś w stanie wczuć się w sytuację wiec pozostawię to bez komentarza... A dla zobrazowania sytuacji przykład: A postaw się (nie tylko ty zresztą) w takiej sytuacji:załóżmy że policja nie ma prawa zatrzymać Cię na dłużej niż 4 godziny (to tylko i wyłącznie założenie nie mające nic wspólnego z PRAWEM) a przetrzymują Cię jakieś 5 godzin skutkiem czego przegapiasz jedyną okazję obejrzenia twojego ukochanego, wymarzonego filmu. A że ty ani nikt inny z Twoich znajomych i nieznajowych nie ma widea (to DRUGIE ZAŁOŻENIE) nie będziesz mógł już prawie napewno nigdy obejrzeć tego filmu, bowiem od razu po jego projekcji w telewizji spłonęło studia filmowe z kasetami (to TRZECIE ZAŁOŻENIE). No i teraz sobie sam odpowiedx, czy nie będziesz wściekły, zdegustowany, zdenerowany na policję, wkur.....y, itp. Więcej nie napiszę, bo jeśli to do Ciebie nie dotarło, to nie zamierzam tłuc głową w mur pomimo że bardzo wytrzymała ona (moja głowa) jest ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...