case Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Witam zlozylem kumplowi kompa na dosc starej plycie (ecs k7vza) 256mb sdram , antek 1.8+ , radek 9100 i ma jakies dziwne zwiechy w windowsie prime moze sobei chodzic 3 godziny bez bledu a nagle zwalka i wszystko stoi albo siedzi koles na inecie , nic nie robi i znowu pad i wszystko stoi probwalem mu wczesniej zrobic drut-moda ale cos nie chcialo dzialac wiec wywalilem druciki i komp nie chcial wstac :? , wsadzilem starego durnia 650 i o dziwo wstal , wsadzilem tego antka 1.8 i tez wstal 8O juz sam nie wiem co to moze byc z tym *** ktos cos kapuje z tego ? juz sam nie wiem co i jak sprawdzic wydaje mi sie ze plyta jakas badziewna jest skoro prime sobie chodzi bez bledu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Sam sobie odpowiedziales :) W koncu to nic dziwnego na tych mobo, tzn chodzi mi o producenta generalnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Jak najłatwiej sprawdzić co padłoZastąpić podejrzane podzespoły sprawnymi, eliminując w ten sposób swoje podejrzenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
case Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 dario , to jest pierwsze co zrobilem osobno wszystko dziala jak nalezy a razem pady :? narazie zapodalem 100/100 na fsb/mem i chodzi spoko 1.5h prime w tle a kolega katuje colina3 :lol: moze pamieci sa jakies niekompatybilne , cholera wie na inym sprzecie chodza sobie na pc133 bez problemu albo plyta za slaba na antka 1.8+ i radzia 9100 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 dario , to jest pierwsze co zrobilem osobno wszystko dziala jak nalezy a razem pady :? narazie zapodalem 100/100 na fsb/mem i chodzi spoko 1.5h prime w tle a kolega katuje colina3 :lol: moze pamieci sa jakies niekompatybilne , cholera wie na inym sprzecie chodza sobie na pc133 bez problemu albo plyta za slaba na antka 1.8+ i radzia 9100 Może ta płyta główna nie do końca radzi sobie z 0,13? Dobrze byłoby go potestowac na 0,18. Nowy bios oczywiście zapodałeś? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koz@k Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 ja wczoraj walczylem u kumpla z ta plyta mial identyczna sytuacje benchmarki przechodzil a zwisy mial znienacka na www albo w okienkach(czasem w grach). Myslalem ze to pamiec albo kontroler pamieci na plycie i jestem prawie pewien ze jedno z tych dwoch. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koz@k Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 i jeszcze jedno pytanie czy przed drut motem tez mial te zwiechy?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord SZUM Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Mialem kiedys taka plyte i mi na niej w ogole sie XPeki nie odpalaly przynajmniej na mojej a wtedy to testowalem z nia Palomino 1700+ chyba, natomiast duronki i Thunderbirdy i smigaly jak trzeba. Moze sprobuj jej tego durona wsadzic i zobaczyc czy tez sie krzaczy, jak nie to masz powod czemu to nie smiga. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Wymieniac podzespoly - najprostsze i najskuteczniejsze... Ale w tym przypadku chyba nie ma watpliwosci co jest zje****... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 mialem kiedys ecs k7vza to PALOMINO 1800XP lazil bardzo ladnie..... na moje to ta plyta jest za stara na 0,13um.....a np. soltek sl 75-kav tez na kt133a obsluguje 0,13um..ale w koncu to soltek a nie zlomowaty ecs. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
case Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 tak sie zastanawiam czy drutmod mogl zrypac plyte :?: zrobilem wedlug schematu ale cos nie chcialo zaskoczyc , plyta sie wlanczala a pochwili wylanczala , po zdjecieu druto moda nie wstal antek 1.8+ , dalem durnia i wstal a pozniej antek tez wstal :?: bez sensu to , chyba niewlasciwy drutmod uszkodzil by predzej procka niz plyte ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 pierd.... ecs-a to nawet kurz zje.bie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blood_reksio Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 płyta ECS K7VZA na problemy z obsługa procesorów 0.13, czego nie było z prockami 0.18, na to raczej nic nie poradzisz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukczas Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 Ja rowniez mialem ta plyte i AXP 1700 smigal bez problemu na fsb155. Malo tego, nie pamietam dokladnie ale oficjalnie 0,13 wspierala plyta z 42 tygodnia, moja natomiast byla z 39 tygodnia i nie miala problemu z tym atlonem. Wiec K7VZA to taki zly nie byl, choc niektorzy znajomi z 40 i 41 tygodniem nie mogli odpalic AXP 0,13. Zobacz z ktorego tygodnia jest twoja plyta, ktory to tydzien znajdziesz na nr seryjnym na pudelku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...