Skocz do zawartości
WOOJTAS

Polski internet...

Rekomendowane odpowiedzi

To jest zdzierstwo i oszustwo. W dobie komputerow na swiecie internet jest tani, w Europie w dostepie do internetu przoduje szwecja, a polska gdzie jest na samym koncy europy moze przewyzszamy albanie moze bo i to nie jest pewne. Dlatego zwracam sie z prosba do dyrekcji Tp s.a. aby obnizyla ceny polaczen z internetem (choiaz wiem ze to nie mozliwe) LUDZIE TRZEBA COS Z TYM ZROBIC!!!! MOZE I MY WYJDZIEMY NA ULICE JAK BEZROBOTNI BO TO PRZECIEZ TO SAMO!!!!NA INTERNET W POLSCE STAC TYLKO BOGACZY!!!!DZIEKUJE SKONCZYLEM IDE SIE POWIESIC :cry:

moze zablokujemy jakas droge i postawimy zadanie, zeby tpsa sprzedawala polpaki 2 mbps w cenie sdi :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy internet jest tani na zachodzie... hmm nie jestem pewny zwlaszca, ze duzo internautow kozysta z sieci osiedlowych 40-70zl albo dzieli sobie neo... Natomiast fakt jest faktem internet zamiast taniec drozeje... a dlaczego np obowiazkowy cir 64kbps za jedyne 995zl do polpaka 2Mbps czyli ponad 50% ta usluga zdrozala.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy internet jest tani na zachodzie... hmm nie jestem pewny zwlaszca, ze duzo internautow kozysta z sieci osiedlowych 40-70zl albo dzieli sobie neo...

Dwie uwagi:

1. Obiektywnie rzecz biorac dzielenie neostrady jest nielegalne, wiec nie ma co uzywac jej "podzielonego kosztu" do porownywania z oficjalnymi uslugami oferowanymi przez innych providerow. Jeżeli juz to DSL ktory jest ponad 100 zl/miesiac droższy ale mozna dzielic

2. Siec lokalna sieci lokalnej nie rowna. Kumpla wlasnie podpinają. Na 17 osob lącze 1 Mb (nie wiem jaki upload), w planach provider (jakas mala firma - jedyna zainteresowana zrobieniem sieci w jego okolicy) "ma przyspieszyc" lacze. Generalnie transfer nie bedzie zbyt ciekawy.

A tak w ogole to nie zdziwilbym sie gdyby tenze provider miał do siebie lacze 2 Mb i dzieli go na np 5 sieci lokalnych...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy internet jest tani na zachodzie... hmm nie jestem pewny zwlaszca, ze duzo internautow kozysta z sieci osiedlowych 40-70zl albo dzieli sobie neo...

Dwie uwagi:

1. Obiektywnie rzecz biorac dzielenie neostrady jest nielegalne, wiec nie ma co uzywac jej "podzielonego kosztu" do porownywania z oficjalnymi uslugami oferowanymi przez innych providerow. Jeżeli juz to DSL ktory jest ponad 100 zl/miesiac droższy ale mozna dzielic

2. Siec lokalna sieci lokalnej nie rowna. Kumpla wlasnie podpinają. Na 17 osob lącze 1 Mb (nie wiem jaki upload), w planach provider (jakas mala firma - jedyna zainteresowana zrobieniem sieci w jego okolicy) "ma przyspieszyc" lacze. Generalnie transfer nie bedzie zbyt ciekawy.

A tak w ogole to nie zdziwilbym sie gdyby tenze provider miał do siebie lacze 2 Mb i dzieli go na np 5 sieci lokalnych...

1) Duzo nie wolno np masz dsl i jak nie bedziesz mial firmy lub stowarzyszenia tez nie wolno Ci go udostepnic ale nie o prawie lecz cenach mowimy ;).

2) Zalezy ile beda placic jesli po 100zl moze byc dobrze jezeli po 40zl to 17x40=680zl. Co za to mozna kupic kazdy wie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam teraz zajebiscie :D

MAm wszystko za grsze.... Nie mam co prawda takiego łacza jak maja Szwedzi ale i tak jest niezle :) Gdyby tylko poprawila sie bezawaryjnosc to mam za przeproszeniem w .... to co zrobia firmy zachodnie u nas za tydzien czy za 10 lat :) Bo u mnei sie raczej nei zmieni.. chyba ze na lepsze :) A łącze mam z tpsa... (wolal bym z energetyki ale juz nei poradze.. :) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja modem juz szosty rok , sdi i neo od kilku lat brak warunkow do zalozenia :( (czytaj: brak spodziewanych zyskow) - tyle podan juz wyslalem a oni nawet nie kiwna palcem by cos zmienic

Mam nadzieje ze za rok skonczy sie moje siedem lat nieszczescia i bedzie tylko lepiej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko czekam, az w koncu sie przesiadziemy na jakiegos innego operatora.....

ja jak mialem miec stalke to w ogole paranoja :? (ParanoiK - bez urazy ;)). w mojej dzielnicy dzialaja dwie firmy ktore zakladaja stalke. odpowiednio, po jednej stronie glownej (FBI s.c.) i drugiej (Proterians). Mieszkam po tej stronie, gdzie lacze zakladala firma Proterians..... nie chcialo im sie poscic do mnie 40m kabla (doslownie, taki kawalek, to moglem pociagnac na wlasna reke:!:). czemu :?: nikt nie wiem, nigdy sie nie dowiedzialem. na moje maile nie odpowiadali dlugi czas (prawie rok) i w lutym sie wkurzylem, zebralem ludzi i podpialem neo+ ;) .... ale czekam, az jakis zachodni operator sie do nas wprowadzi i zmniejszy oplaty za neta, zeby mozna sie bylo do niego przesiasc ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ehh no nie wiem czy tak latwo ktos wejdzie... Jak ludzie sa juz w jakiejs firmie czesto jest uwiazanie np 2 lata lub duza kara. Pozatym jak ktos buli 50zl i jest nie zadowolony nie wiem czy zaryzykuje wpisowe powiedzmy 300zl w nowej firmie i 40zl abonament. - Dlaczego ano dlatego, ze mozna utopic znow kase i bedzie to samo albo jeszcze gorzej...

Dopoki duzy dostawca czytaj TelePies nie obnizy oplat za lacza typu Polpak nie bedzie dobrze w Polsce :(.

My w krakowie mamy jeszcze cyfronet ale to jest oplacalne dopiero jak bierzesz 10Mbps - niecale 4000zl. Ale raczej samego cyfronetu nie wezmiesz bo maja kiepskie wyjscia na swiat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiecei ja korzystam w ,ultimedii i mam 128kb/s za 99 zl ale moj brat męczy ich wysyłajac maile aby zrobili jakies promocje cenowe na lato itp.

zbierzcie sie i powysyłajcie tepsie kilka tysięcy takich maili to moze im sie znudzi wykorzystywanie ludzi :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi