The SainT Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2013 (edytowane) Witam, Powoli zbliża się czas zmodernizowania mojego sprzętu o nowinki techniczne:P Otóź mam preordera do BF4 i chciałbym aby gra smigała płynnie. Dlatego planuje zmienić GPU dołożyć SSD i być może zmienic mobo. co proponujecie ? Nie zamierzam sprzedawać czy składać calkiem nowy zestaw. chciałbym dołożyć/wymienić troche starych smieci. Mobo: ASrock P67 Pro3 - chce zmienić ze względu na AXTU...5 minut wisi proces podczas uruchamiania systemu GPU: Sapphirea 6870 1GB Flex RAM: Corsair XMS3 2x4GB 1333Mhz CPU: Intel i5-2500k psupply: OCZ StealthXStream 600W Czy wymiana na jakiegos 7950 ew jakis GTX + mobo da rade? Zamierzam dorzucić jakies SSD jeszcze na system. Edytowane 2 Września 2013 przez The SainT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2013 Po co w ogóle używać tego axtu? Podkręć wszystko w biosie, najlepiej napięcia na offsecie i nie masz żadnych śmieci w systemie. Wymiana 2500k który się podkręca nie ma sensu obecnie, przynajmniej nie do bf4. Zmiana 6870 ns 7950 powinna dać spory wzrost wydajności. SSD zdecydowanie warto, nie tylko system ale też np. gra, znacznie szybsze wczytywanie poziomów itp. Chyba że jesteś jednym z tych użytkowników, którzy mają 300gb katalog steam, wtedy może wyjść trochę drogo, upchnąć to na ssd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The SainT Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2013 No właśnie kwestia radeonów. Czytałem tematy o wgrywaniu i odblokowywaniu shaderów z 7950 na 7970 czy to wogole jest jakis sens ? czy lepiej dolozyc te 2-3 stówy i kupić 7970? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2013 No właśnie kwestia radeonów. Czytałem tematy o wgrywaniu i odblokowywaniu shaderów z 7950 na 7970 To tak jakby dawno i nieprawda. Takie numery tylko w kartach z początku produkcji odchodziły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The SainT Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2013 Czyli wszystko wiem. Została kwestia producenta. Nie wiem jak sprawują się inne chłodzenia ale z obecnych wybrałbym HIS'a co wy na to ? czy może lepiej MSI albo jakis Gigabyte? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...