Axcel Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2013 Heya, zastanawia mnie jak wygląda sprawa przeniesienia dwóch spiętych dysków raidem0 z jednego kompa do drugiego bez tracenia danych oczywiście. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2013 (edytowane) jezeli przeniesiesz dyski z raidem w obrebie kontrolera intela nie bedzie problemu. z innymi kontrolerami nie wiem nie probowalem.Wysyłane z mojego GT-S6500 za pomocą Tapatalk 2 Edytowane 2 Września 2013 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2013 Co masz na myśli pisząc "w obrębie kontrolera" ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katoda Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2013 Gdy kontroler na kompie źródłowym i docelowym to konstrukcje Intela, zazwyczaj zintegrowane z chipsetem płyty głównej - czyli np. przenosisz dyski ze starej maszyny z chipsetem P45 i kontrolerem ICH10 na nową płytę z chipsetem Z87 i kontrolerem ICH12. BTW, takie właśnie przenosiny zafundowałem moim dyskom i mogę w pełni potwierdzić, że macierz jest automatycznie wykrywana i bez problemów widziana zarówno przez kontroler, jak i system Windows. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2013 To dobra wiadomość, dzieki. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2013 Nieraz tez dziala z innymi... Tylko ze odczyt i zapis sa tak masakryczne ze strach. Najlepiej byloby zabezpieczyc te dane. Utworzyc na nowej plycie raid od nowa i przerzucic dane spowrotem O ile jest taka mozliwosc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...