Skocz do zawartości
luther

zaczep AM3+ do Thermaltake Mini Typhoon

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jestem szczęśliwym posiadaczem coolera Thermaltake Mini-Typhoon (pokazany na poniższym zdjęciu) i przymierzam sie do przesiadki z S939 na AM3+.  Niestety moja rewizja coolera z 2006r nie posiada zaczepów dla podstawki Am3+.

Dołączona grafika

Moje pytanie kieruję zatem do posiadaczy procesora Intel oraz coolera Thermaltake z serii Typhoon np: Mini Typhoon lub Big Typhoon.Prawdopodobnie posiadacie zaczepy dla podstawki AM3+ i prawdopodobnie ich nie potrzebujecie. Chciałbym w związku z tym wyrazić ogromną chęć odkupienia od Was tego zaczepu ;)

Prosiłbym również o informację czy są jakieś alternatywne zaczepy, których mógłbym użyć, aby zamocować Mini-Typhoona na AM3+

Zaczep, który potrzebuje to ten środkowy na poniższym zdjęciu

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja załatwiłem to tak klik. Od dołu jest backplate, które było razem z płytą.

@DeathTomahawk fakt, Mini Typh jest inaczej montowany niż Big Typh. Bez problemu można go zamontować na am3

ups, miałem dać + a klikłem - Dołączona grafika

Edytowane przez Klaus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kalus, dzięki za podsunięcie popmysłu. Ten Thermalright AM2 Bolt-Thru-Kit powinien chyba dać radę.

Death Tomahawk, wyczytałem że zaczep z s939 Thermaltake nie pasuje do AM3, link

Edytowane przez luther

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Death Tomahawk, wyczytałem że zaczep z s939 Thermaltake nie pasuje do AM3, link

Będzie pasował na AM2/AM3/AM3+. Przy niektórych koszykach trzeba tylko lekko odgiąć zapinkę.

Sposób modyfikacji zapinki, wymagany tylko przy niektórych koszykach, raczej na AM3+ nie powinien być wymagany

Oryginalnie: |       | |=======| |       |Po modyfikacji:        / |=======| /       

Zabieg taki musiałem przeprowadzić na Thermaltake Silent Boost K8, który był zrobiony pod 939

Dołączona grafika

Edytowane przez Klaus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi