luther Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2013 Witam, Jestem szczęśliwym posiadaczem coolera Thermaltake Mini-Typhoon (pokazany na poniższym zdjęciu) i przymierzam sie do przesiadki z S939 na AM3+. Niestety moja rewizja coolera z 2006r nie posiada zaczepów dla podstawki Am3+. Moje pytanie kieruję zatem do posiadaczy procesora Intel oraz coolera Thermaltake z serii Typhoon np: Mini Typhoon lub Big Typhoon.Prawdopodobnie posiadacie zaczepy dla podstawki AM3+ i prawdopodobnie ich nie potrzebujecie. Chciałbym w związku z tym wyrazić ogromną chęć odkupienia od Was tego zaczepu ;) Prosiłbym również o informację czy są jakieś alternatywne zaczepy, których mógłbym użyć, aby zamocować Mini-Typhoona na AM3+ Zaczep, który potrzebuje to ten środkowy na poniższym zdjęciu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2013 (edytowane) Ja załatwiłem to tak klik. Od dołu jest backplate, które było razem z płytą. @DeathTomahawk fakt, Mini Typh jest inaczej montowany niż Big Typh. Bez problemu można go zamontować na am3 ups, miałem dać + a klikłem - Edytowane 2 Września 2013 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathTomahawk Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2013 Ale zaczep z 939 jest taki sam jak z AM2/2+/3/3+. Nie ma co kombinować 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luther Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2013 (edytowane) Kalus, dzięki za podsunięcie popmysłu. Ten Thermalright AM2 Bolt-Thru-Kit powinien chyba dać radę.Death Tomahawk, wyczytałem że zaczep z s939 Thermaltake nie pasuje do AM3, link Edytowane 2 Września 2013 przez luther Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2013 (edytowane) Death Tomahawk, wyczytałem że zaczep z s939 Thermaltake nie pasuje do AM3, link Będzie pasował na AM2/AM3/AM3+. Przy niektórych koszykach trzeba tylko lekko odgiąć zapinkę. Sposób modyfikacji zapinki, wymagany tylko przy niektórych koszykach, raczej na AM3+ nie powinien być wymagany Oryginalnie: | | |=======| | |Po modyfikacji: / |=======| / Zabieg taki musiałem przeprowadzić na Thermaltake Silent Boost K8, który był zrobiony pod 939 Edytowane 2 Września 2013 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luther Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2013 Dzięki, w takim razie spróbuje zamocować go na AM3+ zaczepem od S939! Zobaczymy co z tego wyjdzie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2013 Te mocowanie które posiadasz będzie pasowało bez żadnego odginania. Koszyk amd jest uniwersalny już od socketu 754. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...