Skocz do zawartości
Piłsudski1990

Kompatybilność z płytą główną MSI K9NU Neo-V (MS-7270)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie. Od razu informuje, że jestem totalnym laikiem komputerowym więc jak strzelę gafe to prosze o wybaczenie. Planuje wymiane sprzętu, i chciałbym się dowiedzieć, czy z moją płyta główną  K9NU Neo-V (MS-7270) będze śmigał procesor z socket'em AM3+, ponieważ troche poszperałem i wydaje mi sie, że socket'y sa najważniejsze aby procek i główna były kompatybilne...? Ogólnie, jakie procki były by kompatybilne z ta kartą jeżeli chodzi o AMD i Intela ( o ile w ogóle jest kompatybilny) Np: czy procesor AMD FX-4170 Black Edition o taktowaniu 4,2 GHZ jest kompatybilny z tą kartą ? Oraz, czyIntel Core i3/i5 były by kompatybilne ??

Ogólnie jaki procek byście polecili do 700 - 800 zł....do tej płyty głównej; czy polecacie ją zmienić ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapomnij że wsadzisz w tą płytę procka AM3+ , ta płyta obsługuje procki AM2 i nic więcej .A o Intelu to tym bardziej zapomnij - nie wsadzisz w płytę bo to konstrukcja AMD , to jak by próbować wstawić do Ferrari silnik od Porsche .A w tej kwocie to lepiej zmienić całą platformę , zresztą i tak innego wyjścia nie masz .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapomnij że wsadzisz w tą płytę procka AM3+ , ta płyta obsługuje procki AM2 i nic więcej . A o Intelu to tym bardziej zapomnij - nie wsadzisz w płytę bo to konstrukcja AMD , to jak by próbować wstawić do Ferrari silnik od Porsche . A w tej kwocie to lepiej zmienić całą platformę , zresztą i tak innego wyjścia nie masz .

Dziekuje bardzo za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...