Skocz do zawartości
d-d

Abit czy Asus???

Rekomendowane odpowiedzi

Ktora plyte glowna wybrac... Asus P4C800 deluxe czy Abit IC7-G ????

Abit ma mostek ICH5R z wbudowanym kontrolerem RAID, a Asus ICH5... dopiero nowy P4C800-E ma ICH5R, ale on nie wchodzi w gre....

Bede mial tez 2 dyski SATA na raid0 dlatego sie pytam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dlaczego mam byc smieszny, ta plyta jest najleprza plyta do OC pod p4

8O 8O 8O :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jezeli radzisz kolesiowi abita to poprzyj swoje argumeny ze jest leprzy, a nie mowisz tylko ze jest dobry i tyle

jakbys mial troche oleju w glowie to bys z zadnym soltekiem tu nie wyjezdzal!!!!!

a nie popre - od tego sa testy i szukaczka na google i innych serwisach!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

d-d: a zamierzasz krecic?

jak znasz angielki to poczytaj ten artykul i decyzje podejmiesz sam:

http://www.anandtech.com/mb/showdoc.html?i=1831

Ja osobiscie do celow w miare normalnych bez hardcorowego podkrecania wzlialbym DEFINITYWNIE asusa, choc nie wiem co u niego z tym raidem :/

genghiskhan: jak kolega pyta to bys sie moze podzielil wiedza, chyba po to jest to forum?

choc moze g.... wiesz a abit brzmi dumnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

d-d: a zamierzasz krecic?

jak znasz angielki to poczytaj ten artykul i decyzje podejmiesz sam:

http://www.anandtech.com/mb/showdoc.html?i=1831

Ja osobiscie do celow w miare normalnych bez hardcorowego podkrecania wzlialbym DEFINITYWNIE asusa, choc nie wiem co u niego z tym raidem :/

genghiskhan: jak kolega pyta to bys sie moze podzielil wiedza, chyba po to jest to forum?

choc moze g.... wiesz a abit brzmi dumnie.

no jasne gowno wiem - tak oczywiscie - to brzmi dumnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jezeli radzisz kolesiowi abita to poprzyj swoje argumeny ze jest leprzy, a nie mowisz tylko ze jest dobry i tyle

jakbys mial troche oleju w glowie to bys z zadnym soltekiem tu nie wyjezdzal!!!!!

a nie popre - od tego sa testy i szukaczka na google i innych serwisach!!!!!

Jeżeli mówimy o testach, to niestety ASUS nie ma konkurencji 8) . Jeżeli jednak niezbędna jest obsługa macierzy RAID, to pytanie jest bezzasadne. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

proponuje poczytac topici o tym nowym abicie np.: ten http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=334...3&highlight=ic7 co do wyboru to trudno powiedziec do asusa strasznie stracilem zaufanie ale pod intelem poki co dobrze sie trzyma bo w sektorze AMD to lipa za to Abit radzi sobie calkiem niezle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mialem Abita IC7 ale mam Asusa P4C800. Tak sie sklada ze on ma kontroler RAID tyle tylko ze w zewnetrznym ukladzie a nie zintegrowany w SB. Asus kreci sie niezle. Ja ciagne 300MHz FSB. Jak u Abita nie wiem. Mam co prawda pod bokiem Abita IS7-G ale jeszcze nie testowalem go. Ja na twoim miejscu zastanowilbym sie bardzij nad czyms na i865PE. Taniej i mozna na i875 podkrecic :) Widzialem gdzies testy w ktorych na Asusie goscie o 150MHz lepiej CPU na Asusie podkrecili ale ciezko jest to zweryfikowac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no hehe z unlockownym mnoznikiem i dobrymi pamieciami to czemu nie ?:)

Oj nie tak letko. Confidentiale maja odblokowane mnozniki 8 i od 12 do 16. pozostalych brak. Moja plyta ciagnie 320MHz MAX . Tylko znajdz memorki co na 300MHz beda smigac :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no hehe z unlockownym mnoznikiem i dobrymi pamieciami to czemu nie ?:)

Oj nie tak letko. Confidentiale maja odblokowane mnozniki 8 i od 12 do 16. pozostalych brak. Moja plyta ciagnie 320MHz MAX . Tylko znajdz memorki co na 300MHz beda smigac :/

asynchro sie nie da puscic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

intele tez dobre robi  - ja bym bral abita jednak - asus jakos sie przejadl juz

to juz wiem czemu nie soltek - kolor ci sie nie podoba??

sory ale gadasz jak zmanierowana baba

nie wiele wiem o mobo pod p4 sou zdania nie wypowiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Serio to abita nie polecam. Coś ostatnio się sypią... ciągle ktos z abitem na serwis przychodzi.. a serwis abita niemiły.. oj niemiły...

Asus jest fajny... I płyty ok. Stawiam na Asusa, lub na chaintecha

A czym tak strasznie Ci zawiniliśmy - płyty naprawiamy bardzo grzecznie. Przez telefon też jesteśmy mili - no chyba, że ktoś na nas krzyczy. :lol: Które płyty sypią się tak ostatnio - mógłbym prosić o jakieś bliższe szczegóły, skąd te informacje, bo z moich danych wynika, że liczba reklamacji bardzo spadła ostatnimi czasy, no ale może o czymś nie wiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Serio to abita nie polecam. Coś ostatnio się sypią... ciągle ktos z abitem na serwis przychodzi.. a serwis abita niemiły.. oj niemiły...

Asus jest fajny... I płyty ok. Stawiam na Asusa, lub na chaintecha

A czym tak strasznie Ci zawiniliśmy - płyty naprawiamy bardzo grzecznie. Przez telefon też jesteśmy mili - no chyba, że ktoś na nas krzyczy. :lol: Które płyty sypią się tak ostatnio - mógłbym prosić o jakieś bliższe szczegóły, skąd te informacje, bo z moich danych wynika, że liczba reklamacji bardzo spadła ostatnimi czasy, no ale może o czymś nie wiem.

hmmm wiec tak, mieszkam teraz za granica, i bede kupowal chyba tego abita jeszcze tutaj, lecz pozniej przeprowadzam sie do Polski, a moje pytanie jest takie czy moge liczyc na jakas gwarancje, serwis lub pomoc techniczna w Polsce ze strony Abita???? Naprawde mi na tym zalezy, wiec jezeli jest taka mozliwosc to chyba sie zdecyduje na tego IC7-G....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OT: was tam w abicie powinni na rekach nosic, jakies premie albo cos ;)

d-d wyslij maile do supportow w polsce, jak dostaniesz oficjalna odpowiedz ze w razie czego serwisuja to jest ok. Bo tak na slowo to bym jednak nie wierzyl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

intele tez dobre robi  - ja bym bral abita jednak - asus jakos sie przejadl juz

to juz wiem czemu nie soltek - kolor ci sie nie podoba??

sory ale gadasz jak zmanierowana baba

nie wiele wiem o mobo pod p4 sou zdania nie wypowiem

wiesz soltek nigdy nie robil dobrych plyt - jest moze ponad ESC albo biostarem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...