deeejot Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Jak w win2000 ? wylanczac ikonki kolo zegara ? jak w windowsie 2000 ? ustawic zeby sie po restarcie nie pojawialy ikonki kolo zegara gg itp ? Bo w windowsie 98 wpisalem w uruchom "msconfig" i po sprawie a jak jest w 2000 ? DODANO: Prosze o usuniecie tego postu Dowiedzialem sie co trzeba zrobic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 zamiast usuwac, to moze podziel sie informacja z kolegami? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 W win 2K nie ma MSconfiga, ale działa MSconfig z windowsaXP. Mnie się dysk posypał i nie mam nic oprócz win98 więc Ci nie pomogę, ale może ktoś się zaoferuje...bo przeglądać cabów instalatora mi się nie chce :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 W win 2K nie ma MSconfiga, ale działa MSconfig z windowsaXP. Mnie się dysk posypał i nie mam nic oprócz win98 więc Ci nie pomogę, ale może ktoś się zaoferuje...bo przeglądać cabów instalatora mi się nie chce :) A do czego MsConfig potrzebny. W kazdym windowsie jest edytor rejestru i wszystko mozna sobie wyłączyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwarek Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Wyszedl msconfig do win2k byl gdzies na necie albo moze ci ktos podesle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Mozna to zrobic w rejestrze. Mam nadzieje ze mowisz o ikonach zalegajacych w tray'u - czyli aktywnych programach... Tak samo jak w Win9x: HKEY_LOCAL_MACHINESoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionRun HKEY_LOCAL_MACHINESoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionRunServices HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionRun HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionRunServices Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Mozna to zrobic w rejestrze. Mam nadzieje ze mowisz o ikonach zalegajacych w tray'u - czyli aktywnych programach... Tak samo jak w Win9x: HKEY_LOCAL_MACHINESoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionRun HKEY_LOCAL_MACHINESoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionRunServices HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionRun HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionRunServices W Windows 2000/XP nie ma kluczy >> RunServices Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deeejot Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 zamiast usuwac, to moze podziel sie informacja z kolegami? :) Nie ma sprawy ! scignij sobie z tej strony http://komputery.szkola.net/?pid=1780 plik i rozpakuj go do c:/windows/system/ uruchamia sie on bez problemu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 A jako ciekawostke podam że ten niby msconfig dla win 2000 pochodzi z wersji beta windows XP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 W win 2K nie ma MSconfiga, ale działa MSconfig z windowsaXP. Mnie się dysk posypał i nie mam nic oprócz win98 więc Ci nie pomogę, ale może ktoś się zaoferuje...bo przeglądać cabów instalatora mi się nie chce :) A do czego MsConfig potrzebny. W kazdym windowsie jest edytor rejestru i wszystko mozna sobie wyłączyć. 1. Kolega narzekał, że nie ma MS configa, to mu wyjaśniam, co ma zrobić. 2. Regeditem mogę klucz usunąć, a jakbym go chciał przywrócić, to musiałbym go wcześniej eksportować. A jeżeli potrzeba tylko czasem coś wyłączyć i zaraz włączyć, to trochę się to robi kłopotliwe, nieprawdaż? Więc MSconfig się przydaje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gloam Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Mozna to zrobic w rejestrze. Mam nadzieje ze mowisz o ikonach zalegajacych w tray'u - czyli aktywnych programach... Tak samo jak w Win9x: HKEY_LOCAL_MACHINESoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionRun HKEY_LOCAL_MACHINESoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionRunServices HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionRun HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionRunServices W Windows 2000/XP nie ma kluczy >> RunServices Ale klucz "RUN" sa. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 W Windows 2000/XP nie ma kluczy >> RunServicesWybacz, odpowiadajac na ten post siedzialem na Win98 i z jego Regedita kopiowalem te nazwy. Bycmoze i nie ma ale Run sa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 W Windows 2000/XP nie ma kluczy >> RunServices Wybacz, odpowiadajac na ten post siedzialem na Win98 i z jego Regedita kopiowalem te nazwy. Bycmoze i nie ma ale Run sa... Tak właśnie sie domyslałem że spisywałeś z win98. A napisałem że RUN SERVICES nie ma w 2000/xp tylko po to żeby ktoś później nie szukał tych kluczy. Klucze RUN są w każdej wersji windows. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baltazaar Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 ale czy ja to dobrze wszystko rozumiem: czlowiek sie pyta jak usunac ikonki programy ??? dla mnie to jest roznica chyba ze chodzilo od poczatku o wylacznie programow ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 1. Mysle ze jest na tyle inteligentny ze sam domyslilby sie ze nalezy wejsc do programu i wylaczyc opcje ikony w trayu. 2. Nie mozna przeciez odpowiedziec na pytanie jw. poniewaz wiadomo ze w kazdym programie opcja ta nazywa sie inaczej a nie podal co za programy (moze dialery). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Co do Windows 9x, w pliku C:WINDOWSWin.ini, w sekcji [windows] jest wartosc run= a po niej nazwy uruchamianych programow... Nie wiem czy obowiazuje to w Win2000... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 ale czy ja to dobrze wszystko rozumiem: czlowiek sie pyta jak usunac ikonki programy ??? dla mnie to jest roznica chyba ze chodzilo od poczatku o wylacznie programow ... Jeżel napisał że chce usunąć ikony i dodał że w win98 robił to msconfigiem to chyba oczywiste że chodzi o wyłączenie programów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Co do Windows 9x, w pliku C:WINDOWSWin.ini, w sekcji [windows] jest wartosc run= a po niej nazwy uruchamianych programow... Nie wiem czy obowiazuje to w Win2000... W 2000/XP w ogóle nie ma tej sekcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baltazaar Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 ale czy ja to dobrze wszystko rozumiem: czlowiek sie pyta jak usunac ikonki programy ??? dla mnie to jest roznica chyba ze chodzilo od poczatku o wylacznie programow ... Jeżel napisał że chce usunąć ikony i dodał że w win98 robił to msconfigiem to chyba oczywiste że chodzi o wyłączenie programów. tiaaaa, oczywiste ... paniom w biurach tacka z cd'ka czesto sluzy za podstawke do kubka od kawy/herbaty :lol: dla nich tez to jest oczywiste ... wyobraz sobie ze ja tez domyslilem sie ze chce wylaczac programy, ale byl cien szanszy ze wkurzaja go tylko ikonki, dlatego sie zapytalem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...