Granat Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2013 Witam. Chciałbym wymienic płyte główną z zestawu w sygnaturce. Myslałem o tej: http://tnij.org/zvqc Czy jest to dobr wybór? Jakoś przyzwyczaiłem się do Asusa. Będe tez wdzięczny za polecenie RAMu do tej płyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2013 Jaki ma być sens tej operacji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granat Opublikowano 5 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2013 Padł mi dysk i pomyślałem,ze przy okazji moge wymienic/zmodernizować płyte i ram. Rozumiem,ze nieopłacalny ruch to jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 5 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2013 A co to niby da, poza wydaniem kasy? Chcesz zmodernizować => i5. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granat Opublikowano 5 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2013 (edytowane) No właśnie tez myślałem o takowym ruchu na podstawke 1155, ale ona tez przecież pomalutku kończy żywot. Mimo wszystko warto? Edytowane 5 Września 2013 przez Granat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 5 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2013 Nie wiem co znaczy "kończy żywot". Jest przecież 1150. Wymiana na 1155/1150 za ci wyraźny przyrost wydajności, wymiana płyty niezauważalny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granat Opublikowano 5 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2013 Chodzi mi o to,ze na 1155 procesorów nowych nie będzie...... Myslałem o czymś takim,zeby zmieścic sie w tysiącu, plus RAM oczywiście: http://www.morele.net/plyta-glowna-asrock-p67-pro3-b3-intel-p67-lga-1155-360678/ http://www.morele.net/procesor-intel-core-i3-3240-3-4ghz-box-3m-lga1155-bx80637i33240-514378/ Bedzie wydajniejsze od tego co mam teraz i za jakiś czas daje większe pole manewru w kwestii wymiany procesora? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 5 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2013 Dobra ale stara już płyta bez obsługi igpu, bez usb3.0 na front. Moim zdaniem nie warto. W cenie tego i3 da się wyrwać używane i5 na allegro. za jakiś czas daje większe pole manewru w kwestii wymiany procesora? Tak, czym słabszy procesor na starcie, tym większe pole manewru na przyszłość ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granat Opublikowano 5 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2013 (edytowane) Tak, czym słabszy procesor na starcie, tym większe pole manewru na przyszłość Chodzi mi o to,ze nagle się okaże ,iż procesory kompatybilne z tą podstawka kupie tylko na aukcjach... To w tej cenie na jaką płyte zwrócić uwagę warto? Edytowane 5 Września 2013 przez Granat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 5 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2013 Do OC? czy bez? To jest obecnie bardzo istotne pytanie przy zakupie. Jak teraz kupisz i3 to już go nie zmienisz. Do wymiany pójdzie zestaw mobo + cpu. Kupowanie z myślą o wymianie procesora ma sens tylko w sytuacji: Padł komp, trzeba na szybko coś kupić ale w tym miesiącu jest mało kasy, bierzesz lepsze mobo, celerona g1610 za 150zł i za miesiąc, dwa wymieniasz na i4/i7. Biorąc procesor ze średniej półki (i3) trzeba dobrać mobo pod ten procesor a nie pod taki, którego ta płyta u ciebie nie zobaczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granat Opublikowano 5 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2013 Bez OC. To jakbym chciał teraz wziąć płytę i póki co wsadzić na nią i3 to zły ruch? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 5 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2013 póki co wsadzić na nią i3 to zły ruch? Jak długo planowałbyś pracę na tym i3? Na 3 miesiące się nie opłaca brać i3, lepiej Celerona, mniej stracisz. Na rok? Można brać bo i tak ten zestaw zostanie, aż coś padnie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granat Opublikowano 5 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2013 Od razu padnie. i3 wsadziłbym az uzbieram na , dajmy na to, i5 lub wyżej.Podejrzewam,ze max rok... To biorąc pod uwage te 1000 zł to jaką płytę pod i3 wziąć coby później bez problemu przeskoczyć wyżej, no i pamięci jakie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 5 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2013 (edytowane) MSI B75A-G43 Edytowane 5 Września 2013 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granat Opublikowano 5 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2013 Rozumiem,ze max co mogę wykorzystać na tej płycie jeśli chodzi o procesor to i7 ? A jaki pamięci do niej najlepiej wziąć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 5 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2013 Tak, płyta da redę z i7, jako jedna z nie wielu na B75 ma chłodzoną sekcję zasilania cpu. Pamięci najtańsze 1600MHz 2x4GB, tez radiatorów/z niskimi radiatorami, żeby nie kolidowały z alternatywnym chłodzeniem cpu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...