Skocz do zawartości
pptara

komputer do fimów full hd za 800-850 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Dołączona grafika
Poszukuje nowego kompuera ( bez monitora ), który można by było w przyszłości rozbudować. Komputer służył by głownie do oglądania filmów Full Hd ( 1080p )w rozszerzeniach avi, mkv, wmv, mp4 i mov. Chciałbym podłączyć go przez kabel HDMI. Telewizor ma 37 cali z obsługą Full HD. Oprócz tego sprzęt służył by do prac biurowych ( najnowsza wersja Offica ), szybkiego przeglądania stron internetowych , sprawnego oglądania filmów ( w najwyższej jakości ) na portalach : youtubie.pl, kinomaniak.pl , ekino.pl. Szukam zestawu z obudową oraz nagrywarką DVD ( nagrywanie płyt o wielkości np. 10 gb ) lub Bluray.

Myślałem też o rozbudowie swojego starego zestawu.
Jego konfiguracja to:
-Socket 478 z AGP 4x,
-Pentium 4 1,5 GHZ,
-512 mb ram ( 333mhz ),
-karta grafiki - riva 32 mb,
-dysk 40gb.

Niestety na tym zestawie nie da się oglądać filmów, nawet na kinomaniaku większość się zacina . Przeglądarka internetowa też bardzo wolno chodzi. Myślalem o rozbudowie.

Za 200 zł chciałem kupić :
- Pentium 4 3,06 Ghz
- 1,5 gb ram ( więcej płyta nie obsługuje )
- karte grafiki

Niewiem czy jest sens do tego dokładać, czy filmy będą chodzić tak jak wspomniałem powyżej. Jeśli nie, to szukam nowego zestawu do 800 - 850( który będzie można rozbudować ). Niechce kupić kota w worku, tym bardziej że długo odkładałem te pieniądze. Bardzo proszę o pomoc profesjonalistów Dołączona grafika Kiedyś parę lat temu byłem na bieżąco ze sprzętem ale już wypadlem z obiegu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi