Markus1 Opublikowano 6 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2013 Zakupiłem chłodzenie jak w podpisie i podłączyłem wentylatory do gniazd cpu fan. Niby ok ale mam pytanie. Skoro wszystkie bez wyjątku zestawy tej firmy nie mają PWM to jak powinienem poprawnie w biosie ustawić ich obroty? W mojej płycie Asrock mam ustawienia konkretnych temeratur ale teraz nie jestem pewny czy wobec braku PWM to działa. Jeśli zatem zamierzam kręcić proca ( bo dla innych celów nie kupuje się chyba takich drogich rozwiązań) to jak powinienem to dobrze ustawić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niezły Apacz Opublikowano 6 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2013 (edytowane) W nowych płytach powinna być opcja w BIOS-ie CPU FAN Pin Type.Ustawiasz na 3 piny a BIOS reguluje obroty wentylatora w zależności od temperatury procesora.Czyli ze wzrostem temperatury następuje wzrost obrotów wentylatora. Oczywiście są dostępne wentylatory Noctua z PWM. Edytowane 6 Września 2013 przez Niezły Apacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...