crossek Opublikowano 6 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2013 Witam mam następujący problem - mam router pentagram p6363 i ping mi skacze cały czas (30-700) system windows 7 64 bit router był konfigurowany u ISP (koba) ale niewiele to dało Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 6 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2013 Jesteś połączony z routerem kablem czy bezprzewodowo? W jaki sposób ISP dostarcza ci połączenie? (kabel/antena) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crossek Opublikowano 6 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2013 w jaki sposób dostarczają nie wiem nie znam sie ( w piwnicy coś do skrzynki podłączali) a podłączony jestem przez wifi UP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 6 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2013 Problem z pingiem występuje w grach? Jak prezentują się pingi chociażby do wp czy onetu? Co do wifi - czy możesz spróbować podłączyć się kablem do routera? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crossek Opublikowano 6 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2013 własnie w tym problem ze nie moge - ale wczesniej bylo na kablu i dzialalo w miare normalnie ( tyle ze dostawca byl do [gluteus maximus]) pingowalem wp.pl i onet i bylo normalnie ale np leagueoflegends.com byly straszne skoki ( ale to nie wina gry bo w KAZDEJ grze online mam lagi aktualnie...) w pingu wp.pl wacha sie miedzy 13-25 jak narazie pingi serwera gry beta.eune.leagueoflegends.com ping cały czas ok 220ms i raz na pare razy "upłynął limit czasu żądania" czy jakoś tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 6 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2013 (edytowane) Ping do takiego WP powinien być w miarę stały. Co do leagueoflegends.com: http://i.imgur.com/DlmLsQi.png Strona nie odpowiada na pinga, serwer stoi gdzieś za oceanem (na to wskazuje traceroute), ale sama w sobie zasuwa żwawo. Zrób traceroute (jak w okienku po lewej) i podziel się wynikiem. "własnie w tym problem ze nie moge - ale wczesniej bylo na kablu i dzialalo w miare normalnie" - co teraz stoi na przeszkodzie do wpięcia kabla w router? Jego położenie/brak [odpowiedniego] kabla? Edytowane 6 Września 2013 przez AragornPL 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crossek Opublikowano 6 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2013 powiedz dokładnie co mam wpisać proszę :) a co do kabla poprostu nie moge (nie zalezy to odemnie a osoba od ktorej to zalezy nie jest w domu jak narazie) pomylka wczesniej byl INNY ROUTER ale tez bylo wifi - byl 1 router zwykly podlaczony do routera wifi ale to stary router byl i musialem wymienic (nie obslugiwal predkosci itp itd) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 6 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2013 Poszukaj czegoś takiego jak "Wiersz polecenia". Najprościej? Kliknij Start (o ile to nie Win8 ) i wpisz cmd. W okno, które się pojawi wpisz tracert leagueoflegends.com. Wynikiem podziel się w formie screena. Podobną procedurę możesz przeprowadzić dla WP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crossek Opublikowano 6 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2013 ok tylko powiedz jeszcze jak zrobić screena ^^ ok zaraz wstawie gdzieś screena/y http://www.tinypic.pl/qujwgoktkaa3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 6 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2013 (edytowane) Klawisz Print Screen (zrzut całej zawartości ekranu) lub Alt + Print Screen (tylko zaznaczone w tym momencie okno). Potem wklejamy chociażby do Painta, zapisujemy i wstawiamy, np. poprzez załączniki na forum lub http://imgur.com. Aha, tak to wygląda. W przypadku WP/Onetu/jakiejkolwiek strony jest tak samo? To działanie miało na celu sprawdzenie, gdzie powstaje lag, ale ze zrzutu w sumie nic nie wynika. Jak się ma sprawa prędkości przy ściąganiu np. ftp://ftp.atman.pl/test256mb.dat? Sama prędkość nie jest aż tak istotna w tym przypadku, bardziej chodzi o jej wahania. Edytowane 6 Września 2013 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crossek Opublikowano 6 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2013 http://www.tinypic.pl/?&fn=bhep51gouiio&st=OK&fn=htu3eilyf4o8&st=OK&op=upload_result wstawiłem te screeny mocno się nie wacha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 6 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2013 Proponuję gdy pojawi się taka możliwość sprawdzić, jak to wygląda na kablu. Jeżeli wtedy będzie ok, to jest jakiś problem z wifi (zdarza się ), jeżeli nie - ustawienia routera lub coś po stronie ISP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crossek Opublikowano 6 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2013 zmieniłem typ szyfrowania z AES na TKIP co rozwiązało problem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...