Z0nk0 Opublikowano 7 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2013 Moje pytanie dotyczy ustawienia odświeżania w CCC: Co znaczy, że "Wartości oznaczone kursywą nie są obsługiwane na bieżącym pulpicie" ? Od czego to zależy? Potrzebuję ustawić rozdzielczość 1920x1080@60Hz, aby TV Sharp 32LE244E włączył się w trybie PC, jednak jedyne czego udało mi się dokonać po wielu godzinach zmagań to 1920x1030@60Hz. Wszelkie ustawienia wysokości powyżej 1030px kończą się tym, że częstotliwość odświeżania 60Hz jest oznaczona kursywą, a więc niedostępna dla danej rozdzielczości. Zostaje jedynie 50Hz, ale wtedy TV działa w trybie HDTV i ekran jest nieco zamazany. Wszystkie częstotliwości tworzyłem za pomocą programu PowerStrip. Ktoś potrafi wyjaśnić jak to działa i czy da się coś z tym zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 7 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2013 Jak masz podłączony telewizor do peceta? D-Sub czy DVI->HDMI? Takie rzeczy idzie spokojnie wymusić samym Windowsem (d-sub). Z HDMI (TV) i PC natomiast zawsze miałem jakieś jaja. @Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z0nk0 Opublikowano 7 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2013 Podłączony jest za pomocą HDMI->HDMI. Z D-Subem dzieją się dziwne rzeczy, ekran jest zwężony, nawet gdy ustawie tryb "Piksel na piksel"; no i nie da się również ustawić 1920x1080 60Hz, do wyboru jest tylko 30Hz. No i ogólnie rzecz biorąc poprzez HDMI powinna być wyższa jakość obrazu?Co może być powodem tego, że maksymalna wysokość przy 60Hz to 1030px przy połączeniu HDMI? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 7 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2013 A grzebałeś w ustawieniach telewizora? Po drugie ten sharp ma odświeżanie 50Hz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z0nk0 Opublikowano 7 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2013 W ustawieniach telewizora nie można zmienić praktycznie nic... Gdzieś czytałem, że każdy TV który ma znamionowo 50Hz obsługuje też 60Hz. Poza tym, tutaj jest wycinek z instrukcji: Więc teoretycznie nie powinno w ogóle obsługiwać rozdzielczości wyższej niż 1280x1024, a mimo to ustawiłem 1920x1030. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...