BLANTMEN Opublikowano 7 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2013 Outlast to pierwszoosobowy survival horror. Jest to debiutancki projekt zespołu Red Barrels, założonego przez ludzi, którzy pracowali wcześniej nad takimi seriami jak Prince of Persia, Assassin’s Creed, Splinter Cell oraz Uncharted. Akcja toczy w Stanach Zjednoczonych. Fabuła opowiada o losach zakładu dla obłąkanych, zlokalizowanego w stanie Kolorado. Przez długie lata budynek ten stał opuszczony, ale niedawno wykupiła go korporacja Murkoff, która otworzyła w tym miejscu ośrodek badawczy. Wcielamy się w dziennikarza imieniem Miles Upshur, który dostaje od dobrze poinformowanego źródła cynk, że w zakładzie dzieją się dziwne rzeczy. Chcąc odkryć prawdę włamuje się pewnej nocy do ośrodka i szybko odkrywa, że na miejscu przeprowadzane są nie tylko zakazane eksperymenty medyczne, ale również bluźniercze rytuały. W Outlast akcja ukazana jest z perspektywy pierwszej osoby. Gra łączy typowo przygodówkowe zwiedzanie lokacji i rozwiązywanie zagadek z elementami zręcznościowymi. Sekwencje akcji sprowadzają się jednak głównie do uciekania oraz ukrywania się przed nieprzyjaciółmi i w interesie gracza jest najczęściej unikanie bezpośrednich konfrontacji. W wywoływaniu strachu pomaga to, że wrogowie są nie tylko bezwzględni, ale również całkiem inteligentni i przeżycie spotkania nawet z jednym z nich wymaga sporego wysiłku i sprytu. Źródło: gry-online.pl http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=19813 Ze swojej strony dodam, że tytuł wywarł na mnie bardzo pozytywne wrażenie. Wydawało mi się, że po Amnesii już nic mnie nie zaskoczy, a tu taka miła niespodzianka. Graficznie pozycja ta stoi na naprawdę wysokim poziomie (UE3). Uroku dodaje kamera która poza rejestrowaniem materiału zapewnia nam widoczność kiedy w okół nas panują ciemności. W mojej opinii obowiązkowa pozycja dla osób które lubią się bać i lubią takie klimaty. Poniżej trailer z YouTube. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 7 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2013 Gra bardzo fajna, jak to wielu powiedziało: "w końcu horror z bardzo ładną grafiką". Ale Amnesia była lepsza w budowaniu atmosfery - cały niepokój narastał wraz z każdym miniętym pomieszczeniem, tu natomiast postawili w dużym stopniu na tzw. "scare jump'y". Co nie zmienia faktu, że gra obowiązkowa dla każdego fana horrorów takich, jak właśnie Amnesia, czy Slender. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 7 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2013 też jestem pozytywnie zaskoczony tą produkcją. i też polecam. no nic. trzeba zejść do piwnicy i włączyć prąd. a licho nie spi. kamerka jako nokto. jak w RECu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 8 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2013 Właśnie ta kamera nadaje całej grze niezapomniany klimat. Przypomina mi się film "Grave Encounters" gdzie ludzie również biegali po szpitalu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom Ha Opublikowano 8 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2013 Sprawię sobie ten tytuł, bo mam na niego chrapkę od dawna, tylko dokupię Relanium, zasilacz do serducha i zatyczkę do ( | ) xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...