Skocz do zawartości
kamizelka

Czarne tło i kursor-problem z zalogowaniem do systemu win7 64bit

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,
Wiem, że problem się powtarza, ale mojemu PC nic nie pomaga. 
Wstęp:
Podczas przeglądania stron www wywaliło mi korki. Po uporaniu się z prądem, włączam komputer. Windows załadował się tak jakby nie w pełni-nie wszystkie ikony w trayu się pojawiły i zdechł. Po twardym resecie wszystko wstało i działało bez zarzutu-obejrzałem sobie jakiś film, ale na wszelki wypadek zaplanowałem sprawdzanie dysku przy następnym uruchomieniu. Następnego dnia sprawdzanie dysku zawisło w jakimś punkcie. Twardy reset. Od tamtej pory nie da się nic zrobić.
Problem właściwy:
Przy próbie włączenia windowsa (trwa uruchamienie), w momencie gdzie powinno wjechać moje konto z hasłem do wpisania, pojawia się czarny ekran i kursor, którym mogę sobie pomachać. Nie działają żadne skróty klawiatury. Tryb awaryjny, ostania znana działająca konfiguracja itp - to samo. Z poziomu napraw komputer próbowałem kilku rzeczy: 
chkdsk /f - wywala błąd
fixboot - nie pomaga.
sfc/scannow - nie mogę go wykonać, ponieważ istnieje już zaplanowana naprawa systemu
Próbowałem przywracania systemu, narzędzia do naprawy windows - nic nie pomaga, albo nie znajduje problemu.
Przez konsolę można dostać się do rejestru-czytałem, że w shell (HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows NTCurrentVersionWinlogon) powinna być wartość explorer.exe-u mnie jest co innego i nawet jak wpiszę explorer.exe, zrobię restart, z windowsem jest to samo i w rejestrze explorer.exe zamienia się na to co było - w tym momencie już nie pamiętam co to, musiałbym sprawdzić.
Czy istnieje jakiś ratunek dla systemu? Oczywiście mogę dostać się na dysk, przekopiować co potrzebne i na nowo postawić system, ale chciałbym tego uniknąć.
Na koniec wspomnę jeszcze, że system jest na dysku ssd, a po nieudanym wykonaniu chkdsk dysk znika - po restarcie nie widać go w biosie, pomaga włączenie komputera bez niego i ponowne podłączenie.
Załączam parę screenów. Z góry dzięki za pomoc  Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skopiuj dane i pelny format.

Szkoda czasu.

Aczkolwiek jesli zaczyna rosnac realloc sector count to raczej dysk zaczyna konczyc zywot.

Opowiedz historie dysku.

Co tu opowiadać. Dysk dostałem pod choinkę w zeszłe BN więc jest na gwarancji, o ile ją znajdę....  Mówisz, żeby go oddawać na gwarę? Co w takich sytuacjach pisać w powodach reklamacji?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi